RÉGI ISMERŐS

Felfelé bukhat Marco Rossi felfedezettje: előrelép az Eb után

LL

Létrehozva: 2024.07.08.

Callum Stylesnak vissza kell térnie angol harmadosztályú klubjához, de az eddiginél erősebb csapat hívja a második vonalba.

Megoldódni látszik Callum Styles nehéz helyzete. Az Európa-bajnokság csoportkör után búcsúzott magyar válogatott angol labdarúgója a tavaszt kölcsönjátékosként a Sunderlandnél töltötte, de a másodosztály 16. helyén végzett csapattól vissza kell térnie a harmadvonalbeli kenyéradójához, a Barnsleyhoz. Csakhogy brit sajtóhír szerint bejelentkezett érte a Preston North End, amely még úgy is messze a Sunderland előtt (a 10. pozícióban) végzett a Championshipben, hogy az utolsó öt meccsét sorozatban elvesztette.

Callum Styles számára valóra vált álom lesz az Eb-szereplés
Callum Styles az Eb után újra az angol másodosztályban focizhat, de a tavaszinál erősebb csapatban  Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

A Sunderland-kaland nem sült el jól a 24 éves, 23-szoros magyar válogatott focistának. Noha éppen a sokoldalúságát tartják Styles erősségének, sokak szerint rendre számára idegen poszton kellett (volna) bizonyítania. A gyenge hajrá miatt jelentős keretátalakításon dolgozó Prestonnál azonban a jelek szerint bíznának benne, „tökéletes igazolásnak” tartják. 

Nem véletlenül: az edző, Ryan Lowe 6-8 éve még az akkor kamasz Styles csapattársa, később edzője volt a harmad- illetve negyedosztályban szerepelt FC Buryben.

A középpályán és a védelemben is bevethető, ballábas labdarúgó fiatal kora ellenére már tapasztalt angol másodosztályú játékosnak számít. 19 éves kora (2019) óta összesen 136 meccsen lépett pályára a bajnokságban, a Barnsley, a Millwall majd a Sunderland mezében. Styles a Marco Rossi szövetségi kapitány vezette magyar válogatottban 2022 márciusában mutatkozott be.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek