Szoboszlai

Eddig tudták titokban tartani, Szoboszlait ezért cserélték le nagyon hamar

SK

Létrehozva: 2024.07.21.

Mindössze 33 perc jutott a magyar focistának a Liverpool első nyári edzőmeccsén. A szurkolók persze találgatnak, mi lehetett Szoboszlai cseréjének az oka.

A szünetet sem érte meg Szoboszlai Dominik a Liverpool focicsapatának első nyári edzőmeccsén. A Vörösök az angol másodosztályú Preston ellen léptek pályára, s kaptak ki 1-0-ra. Érdekesség, hogy a találkozót annak végéig teljes titokban tartották, s zárt kapuk mögött rendezték. A gárda új menedzsere, Arne Slot összesen 25 játékosnak szavazott bizalmat, de Szoboszlai Dominik volt az egyetlen, akit már az első félidőben lecserélt. A magyar focista – aki kedden tért vissza a klubhoz – már a 33. percben abbahagyta a játékot. A csere pontos okáról nincs szó, a szurkolók is csak találgatnak.

szoboszlai
Szoboszlai kezdő volt a Pool első edzőmeccsén

A lecserélt Szoboszlaival kapcsolatban három teória jelent meg a fórumokon, mindegyiknek lehet valóságtartalma

1. Az Európa-bajnokságon sem volt teljesen egészséges, így elképzelhető, hogy kisebb fájdalmakkal játszott, vagy kiújult a sérülése.

2. Túl sokat hagyott ki, s csak kedden tért vissza az edzésbe, erőnlétileg utol kell érnie magát. 45 percnél többet senki nem töltött többet a pályán.

3. Arne Slot taktikailag akart változtatni, s behozta védekező, ütköző középpályásnak Endo Watarut a 33. percben.

A holland szakember persze mindenkit óva int attól, hogy messzemenő következtetéseket vonjon le a meccsből.

Az volt a lényeg, hogy mindenki szerepet kapjon és lássuk, hogy hol tartunk. Persze én is győzni szerettem volna, de lássuk be, két hete kezdtük csak el a komolyabb edzéseket

– mondta a nyáron kinevezett holland szakember.

Edzésben Szoboszlai és a Liverpool

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek