Paralimpia

Aranyéremre hajt a vak szőnyegszövő Flóra

(s)

Létrehozva: 2024.08.16.

Szinte a semmiből hozta ismét csúcsformába vak cselgáncsozó-tanítványát, Burányi Flórát az 1992-es barcelonai olimpián ezüstérmes dzsúdós, Hajtós Bertalan. A sportolónő szeretne dobogóra állni a párizsi paralimpián.

Hajtós Bertalan évek óta oktatja a tatamin a 33 éves világtalan Burányi Flórát, aki az augusztus 28-ikán rajtoló párizsi paralimpián az 57 kg-osok súlycsoportjában éremre pályázik.

– Flóra már nyolc éve is indult a riói játékokon. A brazíliai ötkarikás játékok után az életében nehéz évek következtek, megsérült a lába, különféle okok miatt hat esztendőre hátat fordított a sportágának – fogalmazott a Borsnak Hajtós Bertalan.

buranyi flora-hajtos bertalan-06-BS
Hajtós Bertalan és Flóra Fotó: Bánkúti Sándor

Végül visszatért, erőfeszítései gyümölcsöztek olyannyira, hogy a tavalyi rotterdami Eb-n bronzérmet érdemelt ki.

Szerencsére a nemzetközi sportági testület hozzákezdett egy tisztulási folyamat végrehajtásához, főleg, amikor kiderült, egy török versenyző korlátozottan ugyan, de lát, így világtalan vak ellenfeleit könnyedén vágta oda a tatamihoz – teszi hozzá az olimpiai ezüstérmes dzsúdós, aki furcsállja, hogy a Látássérültek Nemzetközi Sportszövetsége nem hajlandó létszámgondokra hivatkozva akkreditálást adni neki, pedig elengedhetetlen lenne, ha Flórát a tatami sarkából hangos szóval instruálhatná.

Flóra alcióban

– Ha minden sikerül, belső horgaival, ledöntéseivel, csípődobásával éremig verekedheti magát a francia fővárosban. Erre annál is égetően szükség lenne, mert tanítványom havi 150 ezer forintból él, vak szőnyegszövőként kamatoztatja kézügyességét.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek