Jövő

„Sikeres edző lehetne" - Cristiano Ronaldo hamarosan visszavonul

HWK

Létrehozva: 2024.08.14.

Hamarosan itt a vége. Cristiano Ronaldo a 2028-as labdarúgó Európa-bajnokság előtt visszavonul. Kérdés, mihez kezd utána?

Zinedine Zidane és Diego Simeone ütős kombinációját alkotná menedzserként Cristiano Ronaldo - állítja az ötszörös aranylabdás portugál klasszis korábbi csapattársa, Louis Saha. Ronaldo február 5-én ünnepli majd a 40. születésnapját, és korábban bejelentette, hogy a 2028-as Európa-bajnokság előtt visszavonul. Jelenleg a szaúdi Al-Nasszr csapatában játszik, számos üzleti érdekeltsége van, de a visszavonulása után aligha szállna ki teljesen a futballból - írja a Mirror.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo edző lehet / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Louis Saha úgy érzi, Ronaldo lehet a következő olyan nagy játékos, aki menedzserként, edzőként is sikeres lehet. Akárcsak Simeone az Atletico Madridnál és a Real Madrid korábbi főnöke, Zidane. 

"Cristiano sikeres menedzser lehetne, láttuk az energiáját és a szenvedélyét. Szerintem megvan benne Diego Simeone vágya, szenvedélye és Zinedine Zidane hitelessége. Kettejük ütős kombinációját alkotná. Ha ehhez hozzátesszük azt a tapasztalatot, amit José Mourinho, Carlo Ancelotti, valamint Sir Alex Ferguson alatt szerzett... Az a tudás őrületes. Nem csak a futballról beszélek, azt is tudja, hogyan kell elérni a céljainkat, lehetne menedzser, klubelnök. Csodálatra méltó, amit Ronaldo elért, ő is ember, aki hibázik, mint bárki más, de sosem hagyta abba a kemény munkát" - vélekedett Saha.

Cristiano Ronaldo visszavonul?

Ronaldo korábban már beszélt az edzőség kérdéséről, amikor 2017-ben a World Soccernek nyilatkozott.

"Sokat gondolkodom rajta. Jelenleg nem akarok menedzser lenni, csak a futballra, a szenvedélyemre akarok koncentrálni. Senki sem tudja, mit hoz a jövő. Lehet, hogy öt, hat, hét év múlva meggondolom magam, és menedzser leszek" - mondta a portugál.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek