NYERESÉG

Dárdai Pált rég leváltották, most mégis milliárdokkal tette gazdagabbá a Herthát

LL

Létrehozva: 2024.08.23.

Áldhatják a menesztett magyar klublegenda nevét a főnökei. Dárdai Pál mesteri húzása volt az NB I-et megjárt csatár felfedezése: Haris Tabakovic gólkirályként, egy év múltán 10-szeres áron kelt el.

Dárdai fölényes sikerre vezette a Herthát, mégis egy apró momentum miatt lett libabőrös

Nem véletlenül szólnak arról a hírek, hogy a vezetőedzőként leváltott Dárdai Pál játékosmegfigyelő lehet a Hertha BSC-nél. A magyar klublegenda csapata ugyan csak a 9. helyen végzett a német másodosztály előző szezonjában, de a tavaly nyáron "bagóért" megszerzett Haris Tabakovic (társ)gólkirályként zárta a bajnokságot, most pedig egy év elteltével 10-szeres áron, 5 millió euróért (2 milliárd forint) vásárolta ki az élvonalbeli Hoffenheim.

Aranyat ért Dárdai Pál (balra) húzása, hogy tavaly a Herthához hívta Haris Tabakovicot (jobbra)
Aranyat ért Dárdai Pál (balra) húzása, hogy tavaly a Herthához hívta Haris Tabakovicot (jobbra)        Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Dárdait tavaly sokan kritizálták, amiért szinte a semmiből húzott elő egy váratlan igazolást. 

Dárdai Pál döntése fényesen bevált

Az Austria Wientől német szinten potom összegért, 500 ezer euróért (200 millió forint) szerezte meg a bosnyák középcsatárt, akire már az NB I-ben felfigyelhetett. Tabakovic ugyanis a svájci tanulóévei után, a Grasshopperstől 2017-ben Magyarországra szerződve, két évig a Debrecent erősítette (25 meccsen 13 gólig jutott), majd egy sérülés miatt gödörbe kerülve, már Diósgyőrből távozott Ausztriába. 

A 30 éves center élt a szezon végén leváltott Dárdai bizalmával: 39 tétmeccsen szerzett 25 góljával és 8 gólpasszával a Hertha egyik legjobbja volt, most pedig jókora nyereségért cserébe lépett tovább. Hasonlóan jó bizniszt három éve nem ütött nyélbe a berlini klub.

– A pályafuásom egyik legjobb évét töltöttem a Hertha BSC-nél. Ezért a döntéshozóknak, a csapatársaimnak, a munkatársaknak és különösen a szurkolóknak nagyon hálás vagyok. Ugyanakkor nem hagyhattam kihasználatlanul annak a lehetőségét, hogy a Bundesligában szerepelhessek – mondta búcsúzóul Tabakovic.
 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek