Vége

Drámába fulladt a párizsi olimpia, a fájdalomtól zokogva földre rogyott és sírva adta fel az éremesélyes

B.

Létrehozva: 2024.08.04.

A döntőbe jutás küszöbén sérült meg a párizsi olimpián Carolina Marín női tollaslabdázó, aki Rio de Janeiróban aranyérmes lett egyéniben.

A 31 esztendős, háromszoros világbajnok spanyol klasszis, aki évek óta egyedüli nem ázsiaiként tartozik a sportág közvetlen élmezőnyébe női egyesben, az első szettet magabiztosan, 21-14-re megnyerte a kínai He Ping-csiao ellen. A második játszmát is uralta Marín, ám 10-6-nál labdamenet közben rosszul mozdult, majd a fájdalomtól zokogva a padlóra feküdt. Ezt követően megpróbálta ugyan a jobb térdére és combjára húzott szorítóval folytatni a játékot, ám ezt csupán egylábon ugrálva tudta megtenni, így két pont elvesztése után ismét földre rogyott és sírva adta fel a mérkőzést.

MARÍN, Carolina
Fotó: Kin Cheung

A kétszeres vb-bronzérmes He Ping-csiao a fináléban a dél-koreai vb-címvédővel, An Szejonggal mérkőzik meg hétfőn. Az erősen kérdéses, hogy Marín tudja-e vállalni az ugyancsak hétfői bronzmérkőzést az indonéz Gregoria Mariska Tunjung ellen.

Marín három évvel ezelőtt címvédőként és az egyik nagy esélyesként készült a tokiói játékokra, ám kevesebb mint két hónappal az olimpia előtt edzésen a bal térdében elszakadt a keresztszalag, így a korábbi világranglista-vezető nem tudott harcba szállni az aranyért.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek