Rükverc

Áll a bál a Forma-1-ben: Schumacher övön aluli ütést kapott, magyarázkodik a bunkó csapatfőnök

LL

Létrehozva: 2024.08.31.

Dícséretbe csomagolt ledorongolást kapott Mick Schumacher. Akkor volt a felháborodás a Forma-1 világában, hogy James Vowles bocsánatot kért a hülye szóhasználatáért.

A napokban egymás után kapta a pofonokat Mick Schumacher, de a legutóbbi felért egy övön aluli ütéssel is. A Forma-1-ben hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia évek óta hiába próbál visszatérni versenyzőként az autóverseny-sorozatba (korábban az volt a Haasnál, de most csak tartalék- és tesztpilóta a Mercedesnél), a kipécézett helyeket sorra töltik be másokkal az istállók. Az Alpine kosara után a minap a Williamsnél döntöttek helyette egy 21 éves tehetség, Franco Colapinto mellett. Talán nem is ez fájt leginkább a "kis Schuminak", hanem az indoklás.

Forma-1-balhé: Toto Wolff megvédte Mick Schumachert a dicséretbe bújtatott leszólás után
Forma-1-balhé: Toto Wolff megvédte Mick Schumachert a dicséretbe bújtatott leszólás után         Fotó: NurPhoto via AFP

A csapatfőnök James Vowles – aki ráadásul nemrég még szintén a Mercedesnél dolgozott – azt találta mondani, hogy Mick Schumacher csak jó, de nem különleges.

– Három választási lhetőségünk volt. Az egyik Liam Lawson, a másik Mick és a harmadik Franco. Liamról nem tudtunk megegyezni a Red Bull-lal, így ő kiesett. A döntés Mick és Franco között igazán nehéz volt. Mick sokat javult a Haasnál töltött időszaka óta, hihetetlen munkát végzett az Alpine-nál, a Mercedesnél és a McLarennél, ehhez nem férhet kétség. 

De Mick nem különleges. Úgy értem, a jó kategóriába tartozik, de nem a különlegesbe.

Szerintem ebben a kérdésben teljesen nyíltnak kell lennünk – idézte a Williams-vezért a Bild.

A ledorongoló vélemény hallatán a Mercedes főnöke, Toto Wolff több helyütt élesen kritizálta a 2022-ben még a bosztottjaként dolgozó Vowles szavait.

Mick Schumacher esélyt érdemel a Forma-1-ben

Szerinte "James néha túl egyenesen mond ki dolgokat, ezt a kijelentését megspórolhatta volna"; mint kimelte, Mick a Forma-4-től, a Forma-3-on keresztül, a Forma-2-ig mindent megnyert, az F1-es Haasnál pedig a "brutálisan kemény Günther Steiner csapatfőnökkel nem a legmegfelelőbb közegben dolgozott".

– Megérdemelt volna egy esélyt, de ha már nem adták meg neki, akkor nem így kellett volna kommunikálni, csak békén hagyni – mondta Wolff.

A Schumacher-verdiktje után amúgy is a kritikák kereszttüzébe került Vowles végül a Sky Sports adásában visszakozott, mondván: hülyén fogalmazott, majd sokkolták az ezzel foglalkozó cikkek hangzatos címei. Nem akarta megsérteni a Schumacher-fiút, egyszerűen ő egy olyan pilótát gondol "különlegesnek", mint például a hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton.

– Azért is vagyok itt, hogy elnézést kérjek Micktől. Továbbra is jó barát. Nincs kétségem Mick képességeiben, de ki kell állnom a Williams döntése mellett – mondta James Vowles.
 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek