Párizs 2024

Kós Hubert: Nem hiszem el, hogy megtörtént

Létrehozva: 2024.08.01.

Módosítva: 2024.08.01.

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter háton a párizsi olimpián, ahol a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte.

Kós Hubert nyerte a  200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban. A 21 éves versenyző a csütörtöki fináléban 1:54.26 perces idővel diadalmaskodott.

Kós Hubert
Kós Hubert aranyérmet nyert Fotó: Csudai Sándor

"Hihetetlen, mindig nem hiszem el, hogy megtörtént, ritka, hogy nem tudok mit mondani. Abban a gatyában úsztam, amiben megnyertem a vb-t Fukuokában, nem kellett űridő, kétszer úsztam csak 55 alatt, valahogy megtanítottak arra, hogy döntőben kell jót úszni. Négy év múlva lesz a következő olimpia, nem tudom, mi lesz addig, fogok-e még hátazni, mindig ki kell hozni, amit ki lehet. Meg akartam mutatni mindenkinek, mennyit dolgoztam ezért." - mondta Kós Hubert a győzelem után.

Kós - aki a szövetség jelenlegi elnöke, Wladár Sándor után a második magyar férfi úszó, aki ebben a számban nyert az ötkarikás játékokon - a magyar úszósport történetének 30. olimpiai aranyát szerezte meg. Kós Hubert a magyar küldöttség negyedik érmét szerezte Párizsban. Múlt szombaton a párbajtőröző Muhari Eszter harmadik lett, szerdán pedig a férfi kardcsapat, valamint Milák Kristóf 200 méteres pillangóúszásban végzett a második helyen.

Az alábbi fotóra kattintva galéria nyílik!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek