SZENVEDÉLY

Michael Schumacher fia elérzékenyülve beszélt apja titkos szenvedélyéről

LL

Létrehozva: 2024.08.09.

Michael Schumacher fia is osztozik a hétszeres F1-világbajnok érdeklődésében. Mick Schumacher legendás apjától örökölte legfőbb hobbiját.

Nem csak az autóversenyzésben követte édesapja példáját Mick Schumacher. A Forma-1 hétszeres világbajnoka, Michael Schumacher 25 éves fia elérzékenyülve mesélt egy különleges közös szenvedélyükről.

Michael Schumacher egyik hobbija volt a luxusórák gyűjtése
Michael Schumacher imádott ejtőernyőzni, a fia is örökölte a szenvedélyét       Fotó: Getty Images

Mick Schumacher, a Mercedes istálló teszt- és tartalékpilótája már 1600-nál is több ejtőernyős ugráson van túl. Kevesen tudják, de ez volt legendás édesapja, Michael Schumacher egyik kedvenc hobbija is, mielőtt a 2013 végén elszenvedett súlyos síbalesete megváltoztatta az életét.

Michael Schumacher lánya mutatott példát

– Ha jól emlékszem, 8-9 éves koromban volt az első ejtőernyős ugrásom. Természetesen az még tandemugrás volt – nyilatkozta Mick. – Nem igazán szerettem fölszállni a magasba, de miután a nővérem (Gina Maria Schumacher – a szerző) megcsinálta, azt gondoltam: a fenébe, ha ő képes volt rá, nekem is meg kell tennem! Úgyhogy becsukott szemekkel ugrottam, és végül annyira tetszett, hogy rögtön újra visszamentem.

Később, már 16 éves kora körül érett meg arra, hogy egyedül ugorhasson, és máig szorgalmasan hódol ennek a szenvedélyének: már 1600-szor ugrott, és licence is van.

Azért is szeretem, mert ezt egykor megoszthattam az apámmal

– mondta Mick, aki amondó: az autóversenyzésben is segíti az ugrásokhoz szükséges mozgáskoordináció, illetve az időjárással kapcsolatos ismeretek.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek