Olimpia

Itt a válasz Hosszú Katinka kritikájára, mindent tudtak Milák Kristófról

HWK

Létrehozva: 2024.08.28.

Léon Marchand edzője, Bob Bowman elárulta, hogyan készítette fel a francia úszót Milák Kristóf ellen. Gyakorlatilag mindent tudtak a magyar úszóról. Hosszú Katinka úgy vélte, a Magyar Úszó Szövetség nagy hibát követett el a játékok előtt.

Hosszú Katinka szerint a MÚSZ árulása is kellett ahhoz, hogy Párizsban León Marchand legyőzze Milák Kristófot 200 méter pillangón.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf ezüstérmes lett 200 méter pillangón Párizsban Fotó: Kovács Tamás

– Nem volt még olyan MUSZ vezetés aki ennyire károsította volna a legjobb versenyzője felkészülését. Bob Bowman a MUSZ-tól kapott információkból már Olimpia előtt hónapokkal tudta, hogy tanítványát a 200 méter pillangó utolsó 50 méterére kell készítse mint fizikálisan, de leginkább mentálisan. Párizsban Bowman-nak csak annyit kellett Marchandnak mondania: Te edzettél a világon a legkeményebben, az utolsó 50-en utol fogod érni Milákot, aki alig edzett idén, Te érdemled meg az aranyat – vélte Katinka. Olvasata szerint Wladár Sándor, Sós Csaba szövetségi kapitány és Virth Balázs, Milák edzője a felelősök, amiért nyilatkozataikban elismerték, az úszó nem minden edzésen jelent meg, sokszor azt sem tudták, hol volt, kivel és hogyan készült – írta a Magyar Nemzet.

Bowman mintegy ötvenperces videóinterjút adott az Egyesült Államokban, és ebben elárulta, mindent tudtak Milákról, pontosan látták, hogy idén nem hajrázott jól 200 méter pillangón, és erre épült a taktika. A tervük tisztán látszott a verseny utolsó 50 méterén.

– Tudtuk, hogy Milák gyorsan fog kezdeni, megvan a sebessége, ő egy csodálatos, elképesztő úszó, és tudtuk, hogy Léon esélye az, ha 150 méternél olyan közel tud lenni hozzá, amennyire csak lehetséges – magyarázta Bowman. – Ha ott tud lenni a közelében 150 méternél, akkor azt éreztük, hogy ki tudja rúgni magát és jól tud hajrázni. Nem láttunk olyat idén, hogy Milák igazán jól hajrázott volna 200 pillangón.

Azt persze nem zárhatjuk ki, hogy Bowman nem hallott a Magyarországon elhangzó nyilatkozatokról, de azt joggal feltételezhetjük a világ legjobb úszóedzőjéről (aki Kós Hubertből is olimpiai bajnokot faragott), hogy az általa elmondott jelekből egyértelmű volt neki, mire kell felkészítenie a versenyzőjét. Magyarán kielemezték Milák idei úszásait, és azokból levonták a megfelelő következtetéseket - zárta gondolatát a Magyar Nemzet szerzője.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek