Milák

Megszólalt Milák Kristóf volt edzője a nagy úszás előtt

(s)

Létrehozva: 2024.08.02.

Selmeci Attila szerint korábbi tanítványa a szerdai ezüstérem után éhesen várja a 100 méteres pillangóúszást a 2024-es olimpián. Milák Kristóf biztosan nem mond le az aranyéremről.

Mindenki aranyat várt tőle, ő se adta volna alább, Milák Kristóf azonban ezüstérmes lett a párizsi olimpián 200 méteres pillangóúszásban. Szereplése még nem ért véget, mától 100 méter pillangón próbálkozik.

Milák
Milák javítani akar a rövidebb távon

Milák korábbi mestere, Selmeci Attila úgy véli, amennyiben a 200-on elért második helyezése nem vált ki elkeseredettséget egykori tanítványából, akkor megnyeri a 100 pille döntőjét. és meglehet az aranyérem.

- El kell ismerni: Leon Marchand fizikai felkészültsége, állóképessége Kristófé előtt jár, jogosan győzte le a szám címvédőjét – nyilatkozza a Borsnak Selmeci Attila, a Magyar Úszó szövetség szakmai alelnöke.

Százhetven méterig a sportág minden szépségét láthattuk, de mivel Milák fizikai felkészüléséből tokiói győzelme óta csaknem másfél év hiányzott, az állóképessége nem érte el a hazai klasszisét. A francia úszó jellemző módon szerdán a 200 pille után 200 mell fináléját is megnyerte.

 

Milák erős mezőnyben

Selmeci biztos benne, a döntőben jó taktikát talált ki olimpiai bajnokunk, mindent egy lapra tett fel, mert abban hitt, hogy a háromszor 50 méter után szerzett előnye kitart, amivel megtöri a francia ellenállását. Nem így történt.

- Előzetesen az ő sikerére tippeltem – említi Selmeci, akiben a döntő percei során felötlött az együtt töltött érdi edzéséveik harmóniája. Hozzáteszi: amennyire volt tanítványát ismeri, ez a második helyezése arra ösztökéli, hogy a 100 pillét megnyerje. Az igaz, hogy jóval több kihívóval kell számolnia, mint 200 méteren, így a svájci Noé Pontival is, de mivel Kristófra egyetlen forduló, falérintés vár a rövidebb távon ötvennél, elegendő lehet a mostani energiája, és Milák Kristóf aranyérmes lesz.

A párizsi olimpia 100 pillangó előfutamait (Milák, Kós Hubert) pénteken 11 órától rendezik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek