Párizs

"Borzalmas, fájdalmas" - könnyezve búcsúzott az olimpiától a magyar válogatott sportoló

SK

Létrehozva: 2024.08.06.

Módosítva: 2024.08.06.

A sportág egyik legendája a negyeddöntőben esett ki Németországgal a röplabda-tornáról. Grózer György tudja, a 2024-es olimpia volt az utolsó szereplése nagy tornán.

Bár a magyar csapatok nem jutottak ki, volt magyar résztvevője a röplabda-tornának Párizsban a 2024-es olimpián. Grózer György immár 17 éve erősíti a németeket Georg Grozer néven, 39 esztendősen idén is vezére volt a negyeddöntőbe jutó válogatottnak. A nyolc között a játszmák tekintetében 2:0-ra is vezettek a házigazda franciák ellen, mégis kikaptak 3:2-re.

Volleyball - Olympic Games Paris 2024: Day 10
Grózer György tíz éve világbajnok lett a németekkel Fotó: Carl Recine

Grózer a vereség után meg sem próbálta titkolni csalódottságát. Már csak azért sem, mert 39 évesen ez volt az utolsó olimpiája.

Ez egy nagyon szomorú történet. Borzalmas, fájdalmas, hogy így lett vége. Ennyi volt számomra az olimpia. Harcoltunk, végig harcoltunk, de ez most nem volt elég

- mondta a játékos, aki jelenleg török klubcsapatban játszik.

Ifjabb Grózer György 1984-ben igazi röplabdacsaládba született. Édesapja Grózer György válogatott játékos volt, akárcsak nagynénje, a tavaly elhunyt Anna. Az ifjabbik Grózer 2006-ig a magyar nemzeti együttest erősítette, ezt követően lett német válogatott, s jelenleg kettős állampolgársággal rendelkezik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek