Heti Top

Rejtélyes jutalomban részesültek Milák Kristófék; tettlegességig fajult az olimpia döntője

HWK

Létrehozva: 2024.08.11.

Az összes éremgyőztes kapott egy rejtélyes dobozt, tettlegességig fajult a női 5000 méter döntője, bírósági ügy lehet a világ legszexibb sportolónőjének futásából. A Bors heti legolvasottabb olimpiai híreiből válogattunk.

Kós Hubert, Milák Kristóf, a magyar párbajtőrcsapat tagja és az összes éremgyőztes kapott egy rejtélyes dobozt. Végre kiderült, mi van benne. A doboz belsejében a párizsi olimpia hivatalos posztere található feltekerve, amely ráadásul az aranyérmesek számára aranyhímzéssel díszített. A plakátokat Ugo Gattoni illusztrátor tervezte, és csaknem 2000 órát vett igénybe. Ha a rajongók szeretnének közelebbről is megnézni a plakátot, akkor ezt jelenleg a Musée d'Orsay-ban tehetik meg, ahol az eredeti található – írta Bors augusztus 6-án, kedden.

KÓS Hubert; MILÁK Kristóf
Kós Hubert és Milák Kristóf együtt ünnepelt Fotó: Illyés Tibor

Tettlegességig fajult egy atlétikai verseny. A favorit kenyai Faith Kipyegon, az 1500 méter kétszeres címvédője és a szám budapesti világbajnoka csak második helyen ért célba honfitársa, Beatrice Chebet mögött, ráadásul később kizárták, mivel a verseny közben lökdösődött egyik etióp riválisával. Az ezüstérmet így a hollandok klasszisa, Stifan Hassan szerezte meg, a bronzot pedig nagy meglepetésre az olasz Nadia Battogletti.

Óriási botrány robbant ki a német atlétikai küldöttségnél, miután a 4x400 méteres vegyesváltójuk nem jutott döntőbe a párizsi olimpián. A német vegyesváltóból kimaradt Luna Bulmahn a közösségi oldalán nehezményezte, hogy helyette a rosszabb 400-as időeredménnyel álló Alica Schmidt került a csapatba. A 2021-es tokiói olimpián még csak tartalékként jegelt Alica előnyben részesítése mögött sokan azt gyanítják, hogy a világ legszexibb sportolónőjeként emlegetik – írtuk augusztus 7-én, szerdán.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek