Olimpia

Egy ország büszke rá, mégsem kap pénzt a Párizsban megszerzett ezüstéremért az olimpikon

B.

Létrehozva: 2024.08.06.

Büszke arra, hogy olimpiai érmes lett.

Második helyen végzett a párizsi olimpiai játékok férfi golfversenyében a brit Tommy Fleetwood, de teljesítménye pénzdíj nélkül marad. Az ötkarikás játékokat a világelső amerikai, Scottie Scheffler nyerte, míg a japán Hideki Matsuyama a harmadik lett.

SCHEFFLER, Scottie; MACUJAMA, Hideki
Második helyen végzett a párizsi olimpiai játékok férfi golfversenyében a brit Tommy Fleetwood (balra), de teljesítménye pénzdíj nélkül marad Fotó: George Walker IV

Scheffler az aranyérmével együtt 13,6 millió forintnak megfelelő összeget tehet zsebre. Matsuyama is kap anyagi jutalmat a harmadik helyezésért, körülbelül 2 millió forintnak megfelelő összeget. Fleetwood eközben semmit sem keresett a franciaországi teljesítményével.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szabályai szerint az eseményen nem kerül sor nyereményalap kiosztására, a sportolók "csak" hazájukban kapnak pénzjutalmat, vagy ott sem... Ugyanis még Scheffler és Matsuyama esetében az USA és Japán is bónuszprogramot követ, Nagy-Britannia nem, vagyis Fleetwood jutalma egyedül az ezüstérem. Ez azonban bőven elégnek tűnik számára, és büszke arra, hogy olimpiai érmes lett.

Természetesen van bennem egy rész, ami csalódást érez, ugyanakkor álmomban sem gondoltam volna, hogy olimpiai érmes leszek

 - idézi Mirror a golfozó szavait, akire most egy egész ország büszke.

Jól éreztem magam, annyira élveztem, és hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy olimpiai érmes lehetek, nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik.

 

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek