Gyász

Könnyfakasztó gesztusok, így búcsúznak a legendás Sven-Göran Erikssontól

LM

Létrehozva: 2024.08.26.

76 éves korában elhunyt a legendás futballedző, Sven-Göran Eriksson. A hír megrázta a labdarúgás világát, korábbi klubjai egyaránt szívszorító üzenetekben búcsúznak tőle.

Sven-Göran Erikssonnál idén januárban diagnosztizálták a hasnyálmirigyrákot, a legendás svéd labdarúgóedző végül augusztus 26-án hunyt el 76 éves korában. Edzői karrierje során tíz országban dolgozott, svéd bajnokságot és UEFA-kupát nyert a Göteborggal, háromszor bajnoki címet nyert Portugáliában a Benficával, elhódította az Olasz Kupát a Romával és a Sampdoriával, majd olasz bajnok, UEFA-kupa-, KEK- és európai Szuperkupa-győztes lett a Lazióval. A Manchester Citynél, a Leicester Citynél és Kínában is megfordult, válogatottakat irányított, Anglia, Mexikó, a Fülöp-szigetek és Elefántcsontpart csapatát vezette. A labdarúgás világa szívszorító üzenetekben búcsúzik a tekintélyes szakembertől.

Sven-Göran Eriksson
Sven-Göran Erikssontól könnyfakasztó üzenettel búcsúzik a futball világa Fotó: AFP

Eriksson utolsó kívánsága az volt, hogy egyszer leülhessen a Liverpool kispadjára. Az angol klub ennek a kérésnek eleget tett és március 23-án ő lehetett a sztárcsapat trénere az Ajax elleni gálameccsen.

„Nyugodj békében, Sven-Göran Eriksson. A klubban mindenki Sven családjára és barátaira gondol ebben a rendkívül szomorú időben” – írta a Liverpool a hivatalos oldalán.

„Nyugodj békében, Sven-Göran Eriksson. Az egyik legjobb ember volt, aki mindenkinek hiányozni fog a futball világából” – írta 2001 aranylabdása, Michael Owen, aki az angol válogatottban dolgozott együtt a svéd zsenivel.

"Mélységesen elszomorított bennünket, hogy 76 évesen elhunyt Sven-Göran Eriksson, aki az angol felnőtt válogatottat irányította. Ez egy nagyon szomorú nap. Minden angol szurkolónak különleges emlékeket szerzett. Soha senki nem felejtheti el Münchenben Németország ellen a Sven irányítása alatt aratott 5-1-es győzelmet"mondta Mark Bullingham, az Angol Labdarúgó-szövetség vezérigazgatója.

Nagyon fog hiányozni, ezért élőben is megemlékezünk róla, amikor Finnországgal játszunk a Wembleyben a következő hónapban (szeptember 10-én – a szerk.).

A Lazio közösségi oldalinak színe feketébe borult, a klub pedig a mai edzésén összehívta a női és a férfi csapatát akik a kezdőkörnél megállva, néma csendben emlékeztek meg az együttes egyik legsikeresebb edzőjéről.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek