KERÉKPÁRBAJNOK

Mentővel szállították kórházba, betegségéről beszélt a legendás magyar focista

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.08.16.

A Videoton egykori UEFA Kupa-ezüstérmes csatára, Szabó József újra makkegészséges. Olyannyira, hogy kéthetente kerékpárral 41 kilométert leteker, viszont a Fehérvár FC nemzetközi kupabúcsúja miatt szomorú.

Érte aggódott az egész ország. A Videoton UEFA-kupa döntős csapatának gólkirálya, Szabó József májusban bélfájdalmakra panaszkodott, minek következtében kórházi intenzív osztályra került, ott mélyaltatásban tartották, majd vastagbélműtétet hajtottak végre rajta, mára sokkal jobban van a legenda.

- Lekopogom, a különféle utólagos kontrollvizsgálatok mindegyikének eredménye negatív. Mivel fennállt a rákburjánzás veszélye, azt is kivizsgálták. Egy hónapja tudtam meg, hogy szükségtelen a kemoterápiás beavatkozás, noha a nyár elején ennek a lehetősége is felmerült

- újságolja Szabó. Egészségi állapota olyannyira remek, hogy Agárdon gyakran megmártózik a Velencei-tóban, ráadásul kondíció javítási célzattal a barátnője társaságában Székesfehérvárról kerékpárral a Velencei-tóra teker, mi több, már végrehajtotta a tókerülést is.

Szabó József Fotó: Nemzeti Sport 

Ami a Fehérvár FC labdarúgó Konferencia Ligától történt búcsúját illeti, az viszont nem tette boldoggá, a fehérváriak kettős vereséggel búcsúztak a sorozattól.

- A ciprusi Omonia Nicosia  elleni meccs előtt idéztem néhai mesteredzőnk, Kovács Ferenc intelmét, mely szerint semmiképpen sem szabad gólt kapni, és akkor valahogyan találunk egyet, amivel a ciprusi idegenbeli 0-1 után kiegyenlítünk, és tovább léphetünk. Nem sikerült, az Omonia talált egyet, majd még egyet, így 0-2 lett a vége a sóstói meccsnek.

Szabó József az okokat illetően rámutat: a játékosállományt illetően csak alakulóban van Pető Tamás vezetőedző csapata.

- Azt nem engedheti meg magának, hogy egyszerre 4-5 saját nevelésű fiatalt vessen be, mert erre ráfizethet. Befejező csatár dolgában sem előnyös a helyzet, ráadásul az augusztus 31-ig tartó átigazolási időszakban egy-két további játékos távozhat Székesfehérvárról. Vérveszteség lenne, ha például a remek bal lábbal megáldott norvég Tobias Christensen is ezt tenné. 

A KL-búcsú miatt Pető edző is dühbe gurult, azt nyilatkozta, a fáradtságot el lehet tüntetni motivációval, de akiben nincs meg a motiváció, az nem fog játszani. Valószínűleg lesz majd ennek következménye. 

- Pető az általam vezetett Videotonban futballozott, afféle - jó értelemben vett - „csibésznek” ismertem meg. Szakképzettségére nincs panasz, elvégre hat évig a holland NAC Bredában futballozott, és ott láthatta, mi a modern futball. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek