Siker

„Megújult, élvezi a futballt” – Szoboszlait agyba-főbe dicsérik Liverpoolban

LL

Létrehozva: 2024.08.26.

Áradoznak róla az elemzők, a klublegenda is őt emelte ki. Szoboszlai Dominik újra a régi, bomba formájához közelít.

Hol van már a tavaszi visszaesése?! Szoboszlai Dominik újra remekül kezdte a szezont a Liverpool labdarúgó-csapatában, ahol a tavalyi rajtja után már sokan új Steven Gerrardként ünnepelték – hogy aztán az újévi sérülését követő lejtmenet miatt már a kritikák kereszttüzébe állítsák. A 23 éves létére már 45-szörös magyar válogatott középpályásra az eddiginél némileg eltérő poszton, támadó-irányító középpályásként számít az új vezetőedző, Arne Slot, ami az elemzők és az angol klub egyik ikonikus exfocistája szerint is telitalálat.

Szoboszlai Dominik gól és gólpassz nélkül is kitűnt a Liverpoolból
Szoboszlai Dominik gól és gólpassz nélkül is kitűnt a Liverpoolból        Fotó: NurPhoto via AFP

A vasárnapi, Brentford elleni 2-0-s hazai Liverpool-győzelem után Szoboszlait emelte ki értékelésében Jamie Carragher is. Pedig se gólt nem szerzett (azokról Luiz Diaz és Mohamed Szalah gondoskodtak), se gólpasszt nem adott – igaz, a második hazai találat előtt ő szerezte vissza a labdát –, de az egész pályafutása során a 'Poolt szolgált hajdani védőklasszis a magyar légióst emelte ki a csapatból.

Szoboszlai Dominik belekezdett

– Fantasztikus formában kezdte a szezont. Úgy tűnik, már az első két meccsen jó benyomást tett Slotra az új Premier League-szezonban. Az edző a legjobbat fogja kihozni belőle – áradozott az 1996-tól 2013-ig 737 Liverpool-tétmeccsen szerepelt, Bajnokok Ligája-, UEFA-kupa- és európai Szuperkupa-győztes Carragher a Sky közvetítésében.

A lapok szinte mindegyik megemlíti, hogy Szoboszlai nem csak támadásban volt hasznos, de szorgalmasan és harcosan is játszott, ha pedig olykor hibázott is, akár az egész pályát végignyargalta, és javított utána. 

A Mirror cikkében az öt legfőbb tényező egyikeként focistánkat emeltek ki a Liverpool-Brentford meccsről. Az elemzés szerint minden jel arra mutat, hogy Szoboszlai kulcsembere lesz a Slot-csapatnak, és a munkabírása, valamint az akciók zömében való részvétele egyaránt arra utal, hogy eseménydús szezonja lesz; ráadásul, ha nem is alakul minden a tervei szerint, javítja a hibáit.

A Rush the Kop liverpooli hírblog a 10-s skálán 7,5-re értékelte Szoboszlai Dominik teljesítményét (ennél jobbat, 8-ast csak Szalah és Ibrahima Konaté kapott).

"Egyedül egy gól vagy gólpassz hiányzott a napjából. A támadó középpályás szerepkörébe visszatérve úgy tűnik, újult erővel játszik és élvezi a futballt" – olvasható többek között az indoklásban.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek