Sport

Megszületett a döntés, ő a titokzatos Mr. X, akit Szoboszlai nyakára igazol a Liverpool

LL

Létrehozva: 2024.08.07.

Friss Európa-bajnok középpályás a legfőbb kiszemelt. Szoboszlai Dominik új edzője még bővebb keretből válogathat.

Jövő szombaton, Ipswich-ben már kezdődik a Liverpool labdarúgócsapatának új szezonja, de Szoboszlai Dominikék csak kedd óta edzenek teljes létszámban, és még egyetlen új játékost sem igazoltak. A szurkolók sürgetik az erősítést, az új vezetőedző, Arne Slot is célzott már rá, hogy javában dolgoznak a kiszemeltek megszerzésén. A hírek szerint elsőként a középpályás sor bővülhet, ahol a magyar válogatott csapatkapitánya erős riválist kaphat.

Szoboszlai Dominikot óvatosságból pihentette a Liverpool edzője
Szoboszlai Dominik mellé új középpályás ászt igazol a Liverpool (Fotó: Getty Images)

Arne Slot a felkészülés során több poszton is tesztelte Szoboszlai Dominikot, aki a Real Betis ellen (1-0) támadó szerepkörben a győztes gólt szerezte, majd az Arsenal ellen (2-1) védekező középpályásként is ragyogóan játszott. Utóbbi posztjára mégis új játékost keres a Liverpool.

„A Liverpool arra törekszik, hogy megerősítse Arne Slot csapatát egy új 6-ossal. A kiszemelt védekező középpályás jelenleg nem a Premier League-ben játszik. Ennek a posztnak a betöltése elsőbbséget élvez az Anfield Roadon”

– írta körül a The Athletic újságírója, David Ornstein, hogy ki lehet Szoboszlai új riválisa.

Szoboszlai Dominik Eb-győztes csapattársat kaphat

Sajtóhírek és a szurkolók reményei szerint a 10-szeres spanyol válogatottként nemrég Európa-bajnoki címet nyert Martín Zubimendi a titokzatos „Mr. X”, aki baszk nevelőegyesületétől, a Real Sociedadtól érkezhet.

A 25 éves középpályás értékét 50 millió euróra (20 milliárd forint) becsüli a Transfermarkt, aminél csak Szoboszlai és a világbajnok argentin Alexis Mac Allister (egyaránt 75 millió euró – azaz 30 milliárd forint) értékesebb a Liverpool középpályásai közül. Zubimendin kívül felmerült a posztra kiszemeltek között a brazil Éderson (Atalanta – Olaszország), az argentin Alan Varela (Porto – Portugália), a török Orkun Kökcü (Benfica – Portugália), a holland Mats Wieffer (Feyenoord), a dán Morten Fendrup (Genoa – Olaszország) és a német Angelo Stiller (Stuttgart) neve is.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek