Párizs 2024

Újabb dupla magyar érem a párizsi olimpián!

Létrehozva: 2024.08.09.

Módosítva: 2024.08.09.

Pénteken is szurkolhattunk a magyar kajak-kenusoknak a párizsi olimpián.

Elsőként a női 500 méter kajak kettesek döntőztek, a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kettős második lett, a Pupp Noémi, Fojt Sára duó pedig harmadik helyen végzett. Tehát két érmet, egy ezüstöt és egy bronzot szereztek a magyar kajak kettesek ezen a távon. A versenybírók sokáig tanakodtak azon, hogy a német vagy a magyar egység szerezte-e meg a harmadik helyet, végül holtversenyet hirdettek, mindkét duó bronzérmet nyert.

CSIPES Tamara; GAZSÓ Alida Dóra
A Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kettős ezüstérmet szerzett Fotó: Kovács Tamás

Csipes és Gazsó a táv felénél már második volt az új-zélandiak mögött, ezt a pozícióját nagy küzdelemben megőrizte, miközben a 250-nél még hatodik Pupp és Fojt fergeteges hajrával zárkózott fel, és a németekkel együtt ér célba. Hosszú percek bizonytalansága után írták ki, hogy holtverseny alakult ki, így a magyarok az ezüst mellett egy bronzot is nyertek. A két kajakos páros a magyar küldöttség 12. és 13. érmét szerezte a párizsi olimpián.

Péntek délelőtt is dupla magyar sikert ünnepeltünk: Rasovszky Kristóf első, Betlehem Dávid harmadik lett a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek