Európa-liga

Fájó vereség, későn hajrázott a Fradi Brüsszelben

HWK

Létrehozva: 2024.09.25.

Módosítva: 2024.09.25.

A Ferencváros Brüsszelben, az Anderlecht ellen kezdte meg a szereplését a labdarúgó Európa-ligában.

A Fradi szakadó esőben játszott Belgiumban, ahova 450-500 szurkolója kisérte el. A maroknyi zöld-fehér tábor annak ellenére hallatta a hangját, hogy közel 16 ezer belga buzdította az Anderlechtet. Az első félidőben a pályán nem volt ekkora különbség a két csapat között, a Fradi jól tartotta magát.

Abu Fani
Abu Fani (balra) és társai vereséggel kezdtek Brüsszelben Fotó: Kovács Tamás

A 60. percben váratlanul gólt szerzett az Anderlecht, egy balról, laposan vissza passzolt labdát Verschaeren középről, 16 méterről kapura küldött, a jól helyezett lövés a jobb oldali kapufáról a hálóba vágódott, Dibusz hiába vetődött. Öt perccel később már kettővel vezettek a hazaiak, Edozie a 16-oson belül egy csellel becsapta Botkát, aki buktatta, a megítélt 11-est Dolberg a jobb alsó sarokba küldte. A 80. percben emberelőnybe került a Fradi, mert Angulót második sárgával kiállították, öt perccel később pedig szépített a magyar csapat: Traoré jobbról a rövid sarkot vette célba, a menteni igyekvő Simicsról saját kapujába vágódott a labda. A zöld-fehérek 2-1-s vereséggel kezdtek az Európa-ligában.

A Ferencváros a jövő héten, október 3-án Budapesten a Tottenham ellen folytatja. 

Dübörög az EL!

A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az  EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek