Megható

„Egy utolsó gyors kör” – sejtelmes nyilatkozat, a visszavonulás szélén a Forma–1 közönségkedvence

LM

Létrehozva: 2024.09.22. 18:35

A Forma–1-es Szingapúri Nagydíjat ugyan az utolsó helyen fejezte be, de mégis őt választották meg a futam legjobbjának. Daniel Ricciardo megfutotta verseny leggyorsabb körét, ami könnyen lehet, hogy az utolsó F1-es nagyobb pillanata volt.

Lando Norris kényelmes győzelmet aratott a Forma–1-es Szingapúri Nagydíjon, ezzel tovább faragta a hátrányát Max Verstappennel szemben. A brit pilóta egészen a futam legvégéig a leggyorsabb kört is birtokolta, ezt azonban a legvégén Daniel Ricciardo elvette tőle. A Visa RB ausztrál versenyzője ezzel Red Bullos kollégájának, Verstappennek tett szívességet azzal, hogy bajnoki riválisától elvett egy pontot (a leggyorsabb körért jár egy pluszpont, ha a pilóta az első tízben végez).

Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardónak vélhetően ez volt az utolsó F1-es versenye Fotó: AFP

„Köszönöm, Daniel” – hálálkodott a leintés után Verstappen a korábbi csapattársának. Ricciardo ugyan messze az utolsó helyen végzett a versenyen, a nézők mégis őt választották meg a futam legjobbjának. Ez azonban nem a trollkodás műve, hanem egy gesztus az ausztrál felé, Ricciardónak ugyanis vélhetően ez volt az utolsó F1-es futama.

Daniel Ricciardo sem titkolja már

„Szép volt a csapattól, hogy adott még egy utolsó esélyt egy utolsó gyors körre. A sok ember, aki olvassa és nézi a médiát, tudja, hogy van rá esély, hogy ez volt az én utolsó versenyem. A ’Verseny embere-díj’ általában nem annyira érdekes, de ma mégis örültem neki, hogy én kaptam, mert ez egy szép gesztus volt a szurkolóktól, akik azt mondták, klassz, hogy megfutottam a leggyorsabb kört” nyilatkozta Daniel Ricciardo. Az F1-ben négy hetes szünet következik, ez idő alatt pedig úgy néz ki, hogy a Visa RB leváltja a 35 éves, nyolcszoros futamgyőztest, és a nagy tehetséget, Liam Lawsont ülteti be az autóba. Miután kiadó hely már csak egy van 2025-re, amit vélhetően Valtteri Bottas kaparint majd meg a Saubernél, így Ricciardónak nem maradt más opciója a visszavonuláson kívül.

A 22 éves új-zélandi versenyző tavaly Ricciardo kéztörése miatt öt futamot már teljesített az F1-ben, két pontot pedig szerezni tudott a 2023-ban igencsak halovány teljesítményt nyújtó csapatban. Ricciardo volt a Red Bull, a Renault és a McLaren pilótája, legutolsó győzelmét utóbbi istállónál aratta 2021-ben, Monzában. Nyilatkozataival, humorával hamar közönségkedvenc lett a sorozatban, összesen 257 nagydíjon indult.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek