Játékvezető

Túl szexi volt a bíró, áll a bál a Real Madrid BL-meccse óta

HWK

Létrehozva: 2024.09.20. 21:30

Elege van abból, hogy "szexi bírónak" nevezik. Emanuela Rusta a női Bajnokok Ligájában vezeti a meccseket, és rendszeresen szexista üzeneteket kap.

Kénytelen volt korlátozni az Instagramját egy albán női játékvezetőnek, aki rendszeresen szexista üzeneteket kapott a platformon. Az albán Emanuela Rusta a világ egyik legjobb játékvezetője: a 30 éves bíró az első nő, aki hazája férfi élvonalában bíráskodott, és ő az első albán nemzetközi játékvezető. Ő vezette a női Bajnokok Ligája selejtezőt csütörtökön a Sporting Lisszabon és a Real Madrid között. A mérkőzés előtt azonban kiakadt a "szexi bírós" címlapokon, elege lett abból, hogy nem a játékvezetői tevékenységével foglalkoznak - írja a Marca.

Sporting CP v Real Madrid - UEFA Women's Champions League 2nd Round 1st Leg
Emanuela Rusta hiába működik jól a meccseken, a külsejével foglalkoznak Fotó: Gualter Fatia

"Inkább a szakmaiságomra kellene koncentrálniuk, mint másra. Keményen meg kell küzdened azért, hogy elfogadjanak. Át kell törnöd a plafont. A bíráskodás nem nemek kérdése, hanem a hozzáértésé. A jó döntések meghozatalához tökéletesen ismerned kell a játékszabályokat, de emellett fizikailag is fittnek kell lenned, és nagyszerű koncentrációs képességgel kell rendelkezned." - magyarázta Rusta, akit olyan "szexi játékvezetőnek neveztek, aki felpörgeti a hangulatot".

Eközben egy másik cikkben azt állították, hogy egy 2022-es Bajnokok Ligája-meccsen már azzal "ellopta a show-t", hogy negyedik játékvezetőnek jelölték. 

"Az albán játékvezetők szövetsége mindig is a nők támogatására összpontosított. Remélem, nincs már messze az a nap, amikor négy nő bíráskodik egy topkategóriás férfi meccsen. Bár látszólag  férfi környezetben dolgozom, úgy érzem, tisztelnek és megbecsülnek a pályán végzett munkámért." 

Mielőtt játékvezető lett, Rusta kosárlabdázott, majd testnevelői tanulmányai során átváltott a labdarúgásra. A játékvezetői karrierje mellett középiskolai testnevelő tanárként dolgozik. Rusta már 15 albán férfi SuperLiga-mérkőzést vezetett, ebből kettőt ebben a szezonban.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek