Gyász

Újabb legenda távozott: elhunyt a 80-as évek futballhőse

KL

Létrehozva: 2024.09.16.

A sportolót 63 éves korában érte a halál.

Gyászol a labdarúgás világa: 63 éves korában elhunyt Gary Shaw, az Aston Villa klublegendája. Az egykori csatár a minap egy az otthonában történt esés következtében vesztette életét.

gyertya, gyász, tragédia, halál
63 éves korában elhunyt Gary Shaw, az Aston Villa klublegendája Fotó: Pexels

Az Aston Villa Football Club mély megdöbbenéssel és szomorúsággal fogadta, amikor értesültek arról, hogy Gary Shaw, egyik Bajnokcsapatok Európa-kupája-győztes hősük elhunyt.

Gary egy volt közülünk, egy tehetséges csatár, aki bravúros góljaival örvendeztette meg a szurkolókat, és segítette nagy sikerekhez a Villát. A mai napon családja körében hunyt el, akik arra kérték az Aston Villát, hogy a nevükben adják ki a szívszorító közleményt

- olvasható az Aston Villa X-oldalán közzétett bejegyzésben.

Shaw a nyolcvanas évek elején játszott az Aston Villa-ban, 1981-ben nagy szerepe volt abban, hogy a csapat bajnoki címet szerzett, majd rá egy évvel később pedig bezsebelték a Bajnokcsapatok Európa-kupáját is. Összesen 213 mérkőzésen 79 gólt szerzett nevelőklubjában, majd később olyan csapatokban játszott, mint a Blackpool, a Walsall, a Kilmarnock, a Shrewsbury Town. Az angol U21-es válogatottban 7-szer lépett pályára - írja a Metro.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek