BODICSEK

Nyaktól lefelé lebénult a hokis, százmilliókra pereli az ellenfelét

LL

Létrehozva: 2024.09.12.

Tavaly még nem okolta semmiért volt csapattársát Mike Glemser. Az ítélet kihathat más sportágakra is.

Több mint másfél éve, 2023 februárjában tört derékba Mike Glemser élete. A Starbulls Rosenheim német jégkorongozóját leütközte az ellenfél védője, Jan-Niklas Pietsch, és a csatár olyan szerencsétlenül, fejjel esett a palánknak, hogy eltört a negyedik és ötödik nyakcsigolyája, nyaktól lefelé lebénult. A hokist azóta hiába műtötték meg többször, nem tudtak rajta segíteni.

Nagy a tét a hokisok tárgyalásán
Óriási a tét a két hokis tárgyalásán        Fotó: Pexels (illusztráció)

Pietsch a meccsen ötperces kiállítással bűnhödött a durvaságért, a müncheni bíróságon ugyanakkor sokkal súlyosabb ítélt várhat rá. 

Óriási összeget követel a lebénult hokis

Glemser ügyvédei ugyanis 650 ezer euró (260 ezer euró) kártérítést követelnek tőle, de minden követeléssel együtt 822 ezer euróra (326 millió forint) rúg az összeg.

A perről beszámoló Bild emlékeztet: Glemser pár hónappal a történtek után (tavaly áprilisban) még úgy nyilatkozott a lapban, hogy korábbi hannoveri csapattársát semmiféle felelősség nem terheli a sorscsapása miatt.

– Egyáltalán nem kell hibáztatnia magát. Az ilyen ütközések hozzátartoznak a sporthoz. Egyszerűen megtörtént, és a legjobbat kell kihoznunk ebből – mondta akkor Mike Glemser.

A lap szerint, amennyiben a bíróságon elmarasztalják a védőt, akkor az akár precedenst is teremthet más sportágakban elszenvedett súlyos sérülések esetére.
 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek