Brutál

Kiszámoltuk, ennyi kell Ronaldónak a világ legdurvább rekordjához

LM

Létrehozva: 2024.09.07.

A világklasszis támadó betalált Horvátország ellen, ami pályafutása 900. gólja volt. Cristiano Ronaldo azonban nem áll le, és szeretné elérni az 1000 gólos határt. Lapunk kiszámolta, ehhez nagyjából mennyi időre lenne szüksége.

Cristiano Ronaldo felszívta magát a nyári Európa-bajnoki kudarc után és nagy formában kezdte az új idényt. Az al-Nasszrben mind a négy tétmérkőzésén betalált, ezt a mintát pedig átmentette a portugál labdarúgó-válogatottba, ahol Horvátországnak köszönt be a Nemzetek Ligájában. Ezzel újabb óriási mérföldkőhöz ért, ugyanis ez volt pályafutása 900. gólja.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo még mindig szórja a gólokat Fotó: Brazil Photo Press via AFP

„Nagyon érzelmes pillanat volt ez számomra, mert hatalmas mérföldkőhöz értem. Úgy tűnhet, hogy ez olyan, mint bármely másik rekord, azonban csak én és a körülöttem lévők tudják, milyen kemény munkát kell ehhez minden nap elvégezni. Testileg és lelkileg is a topon kell lenni, hogy 900 gólt szerezz. Ez egy abszolút egyedülálló mérföldkő a karrieremben"nyilatkozta az újabb elképesztő eredményéről Cristiano Ronaldo. Az ötszörös aranylabdás itt azonban nem szeretne leállni és szeretné elérni az 1000 gólos álomhatárt. Lapunk megnézte, mennyit kéne még Ronaldónak játszania ehhez.

Így érheti el Cristiano Ronaldo az 1000 gólt

A tavalyi szezonból kiindulva Ronaldo 45 tétmérkőzést játszott az al-Nasszrben, a portugál válogatottban pedig 12-t (2023 szeptemberétől az idei Eb végéig). Összesen tehát 57 összecsapáson van túl, ami mutatja, hogy a sérülések tavaly is elkerülték. Az al-Nasszrben 44, a válogatottban hét gólt szerzett, így egészen elképesztő módon, de 39 évesen is 51 gólt hozott össze.

Az idei formáját nézve látjuk, hogy Ronaldo sem lassít és egyelőre egy gól/mérkőzés szinten termel. Szerződése 2025 nyaráig szól az al-Nasszrrel, amellyel újfent ott van az ázsiai Bajnokok Ligájában, így garantált a sok találkozó a számára.

Ronaldo azt már korábban kijelentette, hogy kész meghosszabbítani a kontraktusát a szaúdi sztárcsapatnál és szeretne 40 éves kora felett is játszani. A tavalyi átlagból kiindulva és az eddigi játékát látva a portugál zseni képes lehet akár 950 gólig felkúszni a szezon végére. Onnantól kezdve pedig már „csak” egyszer kell ezt megismételnie. Ha azt nézzük, hogy Ronaldo fokozatosan lassít, így is reális, hogy két és fél év múlva meglegyen a hőn áhított 1000-es szám.

A világklasszis motivációja továbbra is az egekben, a mérföldköve mellett trófeákat szeretne nyerni Szaúd-Arábiában, illetve komoly terve, hogy ott lesz a 2026-os világbajnokságon. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek