HIDEGZUHANY

Szoboszlai exedzője megmondta a véleményét, Jürgen Klopp milliók lelkébe szállt bele

LL

Létrehozva: 2024.09.10.

Egy gálameccs erejéig visszatért Szoboszlai korábbi edzője. Jürgen Klopp olyat mondott, aminek sokan nem örültek.

Korábbi sikercsapatának két emblematikus tagja, Jakub Blaszczykowski és Lukasz Piszczek ünnepélyes búcsúztatása apropóján, szombaton visszatért a dortmundi kispadra Jürgen Klopp. Amennyire örültek neki és megünnepelték a 81 ezres publikum tagjai, annyira elkeseríthette őket a nyilatkozata.

Klopp elkeserítette mindazokat a szurkolókat, akik a kedvenc csapatukhoz várják edzőnek
Klopp elkeserítette mindazokat a szurkolókat, akik a kedvenc csapatukhoz várják edzőnek         Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Azóta, hogy az év elején Klopp bejelentette a Liverpool nyári elhagyását, összeboronálták már a német válogatottól a Bayern Münchenen át a Dortmundig, egy sor csapat edzői posztjával. A dortmundi "Sárga Fal" régi kedvencként is köszöntötte a BVB-t a 2010-es évek első felében német bajnoki címekig és (Szuper)kupagyőzelmekig vezető trénert.

Az 57 éves szakember azonban tartja magát ahhoz, amivel megindolkolta Szoboszlai Dominikék váratlan faképnél hagyását: nevezetesen, hogy belefáradt az edzősködésbe, és legalább egy évig végre élvezni akarja az életet. Az edzések és meccsek helyett inkább Taylor Swift-koncertre vagy éppen egy barátja paralimpiai versenyeire látogatott el. Sőt, az sem kizárt, hogy többé vissza sem tér már a kispadra. De egyelőre biztosan nem!

Nem hiányzik semmi

– jelentette ki Klopp, s ezzel a három szóval a Magyar Nemzet szerint egyértelművé is tette a jelenlegi álláspontját a visszatérésről.

 

Klopp inkább félreáll?

A Dortmund edzője például korábbi játékosa, a 36 éves Nuri Sahin, egyik segítője pedig Piszczek.

– Nuri szuperül végzi a dolgát. Viszonylag gyakran beszélgetünk. Más topedzők sem fogják örökké örökké csinálni. A következő generáció már itt van, valamikor csak el kell kezdeniük továbbfejleszteni és megváltoztatni a futballt. Ha a tanácsaimmal támogathatom a fiatalabbakat, azt örömmel megteszem. (...) Valószínűleg úgy gondolták, miután olyan sokáig együtt dolgoztak velem: ha én tudom csinálni, akkor tudják ők is, annyira nem lehet nehéz  – viccelődött az exfocistáiból lett edzőkkel kapcsolatban Jürgen Klopp.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek