Bajnokok Ligája

„Nagyon erős a Liverpool" - Nem kertel Szoboszlai Dominikról a Fradi-legenda

SK

Létrehozva: 2024.09.19.

A Liverpool játékosa eddig is rekorder volt a magyar labdarúgók között a BL-ben. Szoboszlai Dominik most újabb mérföldkövet ért el.

Csodálatosan kezdődött az idei Bajnokok Ligája-sorozat Szoboszlai Dominik számára. A Liverpool magyar focistája góllal vette ki részét a zajos sikerből, a gárda 3-1-re nyert az AC Milan otthonában. A középpályás egy éve érkezett az angol klubhoz, de mivel a Vörösök előtte csak 5. helyen végeztek a bajnokságban, idáig várni kellett a BL-bemutatkozásra. Az előző szezonban a csapat "csak" az El-ben szerepelt, s ott a negyeddöntőben a későbbi győztes olasz Atalanta verte őket.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik gólnak örülhetett a BL-ben Fotó: John Powell

Szoboszlai már a pályára lépéssel is egyedüli csúcstartó lett a magyar a magyar fociban. Ő lett ugyanis az első focista, aki három különböző csapat színeiben - Salzburg, RB Leipzig és Liverpool - szerepelt a BL-ben. 

Szoboszlai Dominik a magyar mesterlövész

Az eddig is tudott volt, hogy a magyar játékosok közül a Liverpool játékosa szerezte a legtöbb találatot a BL-ben. Szoboszlai Dominik gólja immár a hetedik volt a Bajnokok Ligájában. Mögötte a második helyen olyan labdarúgók találhatóak - Lisztes Krisztián, Vincze Ottó, Nyilas Elek, ifjabb Albert Flórián, Rudolf Gergely, Szabics Imre, Orbán Willi - akik két találatig juttak a legmagasabb európai kupasorozatban. Közülük Lisztes szerezte az első magyar gólt a BL-ben, 1995-ben a Grasshoppers ellen idegenben 3-0-ra megnyert találkozón. A Fradi legendás játékosa nem kertel, szerinte idén nagyon erős lesz a Liverpool.

Szoboszlai Dominikék milánói meccsét ugyan nem láttam, de ahogy hallottam, a Liverpool nagy erős volt és esélyesként győzött. Az pedig külön öröm, hogy Dominik gólt szerzett, s továbbra is alapembere ennek a kiváló csapatnak. Végigjátsza a meccseket, s noha a hétvégén kikaptak a Nottinghamtől, az kijelenthető, idén is nagyon erős lesz a Pool

- mondta a Borsnak Lisztes, aki annak idején a Grasshoppers ellen kétszer talált be a BL-ben. 

Szoboszlai korábban a Salzburg és a Lipcse játékosaként is 3-3 gólt szerzett a sorozatban. Az egyik legemlékezetesebb a PSG elleni tizenegyese volt, mellyel a Lipcse egyenlített a párizsiak ellen. A lövés előtt a brazil Neymar hasztalan próbálta megzavarni Dominikot, aki gólra váltotta a büntetőt.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek