Nemzetek Ligája

Nem volt esély, a magyar válogatott nagy verést kapott Németországban

CHI

Létrehozva: 2024.09.07.

Módosítva: 2024.09.07.

A magyar labdarúgó válogatott Düsseldorfban Németország ellen kezdte a Nemzetek Ligája sorozatát.

Bátran kezdett a magyar válogatott, de aztán a németek magukhoz ragadták a kezdeményezést. Két óriási helyzetben mentettünk, Szoboszlai a gólvonalról fejelte ki a labdát Tah fejese után, majd Gulácsi védte lábbal Füllkrug lövését. A 27. percben már nem volt mentség, a németek lenullázták a magyar védelmet, Musiala balról centerezett, Füllkrugnak az üres kapuba kellett továbbítania a labdát (1-0). Hat perccel később megúsztuk a következő gólt, Havertz fejese a felső kapufáról a gólvonal elé pattant. A szünetben 1-0-ra vezetetett a német csapat.

Schäfer András
Schäfer András (balra) és társai az első félidőben nem kerültek helyzetbe Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az 57. percben egy magyar szöglet után szerzett gólt Németország: Musiala kapott labdát a félpályánál, kapura tört, két védőnk is üldözte, de hiába, 11 méterről a rövid sarokba lőtt (2-0). A 65. percben a németek ismét lenullázták a védelmünket, Wirtz 14 méterről, kicsit balról tüzelt, a labda Orban lábai között elsuhant és a rövid sarokba vágódott (3-0). A németek sorra dolgozták ki a helyzeteket, negyedórával a vége előtt 17-5 volt a lehetőségek aránya a hazaiaknak.

A 77. percben Pavlovic is betalált, a jobb oldali ötös sarkáról laposan lőtt Gulácsi kapujába (4-0). A 80. percben 11-eshez jutottak a németek, Havertz a bal alsóba gurított (5-0). 

Németország 5-0-ra nyert, a magyar válogatott kedden Budapesten Bosznia-Hercegovina ellen folytatja.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek