Sakk

Újabb magyar győzelem a budapesti olimpián

Létrehozva: 2024.09.14.

Negyedszerre is győzött a válogatott.

Újabb győzelmet aratott a magyar férficsapat a budapesti sakkolimpia negyedik fordulójában, ez a legfontosabb, de a 2,5-1,5-ös végeredménynél lehetett volna simább is a siker Olaszország ellen, Lékó Péter sajnos kikapott.

 

Ács Péter szövetségi kapitány ugyanazt a csapatot nevezte a negyedik fordulóban Olaszország ellen is, mint egy nappal korábban Ausztriával szemben, tehát ismét Berkes Ferenc maradt ki. Szanan Szjugirov hamar fölénybe került világossal, az ellenfele a Szicíliai védelem Sárkány-változatát választotta. Honosított orosz-kalmük játékosunk gyorsan magához ragadta a kezdeményezést, elég volt egy súlyos hiba és már meg is nyerte a partit.

Gyorsan véget ért Gledura Benjámin játszmája is, sötéttel nem kockáztatott, elég volt a döntetlen.

Szjugirov és Gledura négy játszmából egyaránt három és fél pontot szerzett a sakkolimpián.

Rapport Richárd szolid megnyitást választott (Olasz megnyitás), s megmutatta, hogy pozíciós játékban is otthonosan mozog, kihasználta a sötét állás gyengeségeit, gyalogelőnyös huszárvégjátékra egyszerűsített, amit persze gond nélkül megnyert.

Lékó Péter ugyancsak az Olasz megnyitásban, csak éppen sötéttel eleinte ígéretesen állt, aztán átengedte a kezdedményezést, sokáig küzdött a döntetlenért, de a végjátékban elég volt egy hiba és kikapott.

A magyar férficsapat tehát 2,5-1,5-re nyert Olaszország ellen.

Részletes tudósítás a Magyar Nemzet oldalán.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek