Karrier

Végre itt a réges rég várt örömhír Michael Schumacher családjának

LL

Létrehozva: 2024.09.18.

Mick Schumacher 1449 nap után törte meg a jeget. Azt sem tudta, mihez kezdjen a pezsgővel a dobogón.

Régen várt erre Mick Schumacher: a Forma-1-ben hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia vasárnap 1449 nap múltán ünnepelhetett újra dobogón. Ez még akkor is nagy szó, ha nem az autóversenyzés királykategóriájában, hanem a hosszútávú WEC-sorozat 6 órás Fudzsi-futamán végzett harmadikként, Nicolas Lapierre és Matthieu Vaxiviere csapattársaként. 

Mick Schumacher majdnem négy évig várt arra, hogy újra dobogón végezzen egy autóversenyen
Mick Schumacher majdnem négy évig várt arra, hogy újra dobogón végezzen egy autóversenyen       Fotó: Eurasia Sport Images

Ezt megelőzően a "kis Schumi" még 2020. szeptember 27-én, Szocsiban, a Forma-2-ben végzett az első három között. Most a 15. rajthelyről indulva lettek a harmadikok. Ő vitte a hátán a triót: Mick a teljes mezőny második legtöbb idejét töltötte a volánnál: összesen 3 óra 16 percig vezetett, többet, mint két csapattársa összesen.

– Már el is felejtettem, milyen érzés ez. Azt se tudtam, mit csináljak odafent. Mennyire hiányzott már ez az illat! Kicsit durva, de hiányzott – mondta nevetve Mick Schumacher, a pezsgőlocsolástól teljesen elázva.

Persze mindettől még visszavágyik az F1-be, ahol már harmadik éve keres magának új csapatot a Haasnál töltött két (sikertelen) éve után.

– Remélhetőleg még ebben az évben eldől, hogyan tovább. A reményem továbbra is a Forma-1, amiről kisgyerekkoromtól álmodtam – mondta erről Mick.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek