GAZFICKÓK

Fotók Michael Schumacherről: hátborzongató részletek, vádat emeltek a zsarolók ellen

LL

Létrehozva: 2024.09.26.

Évekre börtönbe csukhatják az aljas gazembereket. Rossz kezekbe kerültek a Michael Schumacherről készült felvételek.

A vizsgálat végeztével vádat emeltek Németországban három férfi ellen, akik megzsarolták Michael Schumacher családját. A vádlottak – köztük a Schumi svájci villájában korábban évekig dolgozó, majd 2021-ben elbocsátott biztonsági alkalmazottjuk – 15 millió eurót (5,9 milliárd forint) követeltek, hogy ne hozzák nyilvánosságra az otthonában teljes titoktartás mellett ápolt világsztárról megszerzett fotóikat, videóikat, dokumentumaikat. Ezek ezres nagyságrendben kerültek a rossz kezekbe. 

Schumacher fotóit, videóit lovasították meg és zsarolták velük eurómilliókra a családját
Schumacher fotóit, videóit lovasították meg és zsarolták velük eurómilliókra a családját   Fotó: AFP

A 2013 végi, csaknem végzetes síbalesetben megsérült hétszeres Forma–1-világbajnok családjának korábbi alkalmazottja (egy 53 éves wülfratheri férfi) több százezer euróért adta át az ellopott privát felvételeket és adatokat tartalmazó fájlokat a későbbi tettesnek. Utóbbi, a szintén 53 éves wuppertali vádlott a merevlemez és az USB-tárolók birtokában nyáron fenyegette meg Corinna Schumacheréket: ha nem fizetnek neki, akkor az úgynevezett darkweben dobják őket (fekete)piacra.

A legfrissebb híradásokból kiderül: Schumiék emailben bizonyítékot kértek, miután már feljelentést tettek Svájcban, és a hatóságok egy telefonszám visszakövetésével jutottak a gazemberek nyomára. 

Évekig börtönben maradhatnak Schumacher zsarolói

A levelezéshez használt visszakövethetetlen cím létrehozásával a zsaroló a 30 éves fiát bízta meg. Utóbbi bűnrészesként szintén súlyos büntetésre számíthat, de a legrosszabbul az apja járhat: egytől 15 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. Miután „csak” Schumacher zsarolásának kísérletéről volt szó, valószínűleg megússza a maximális tételnél kevesebbel. A zsaroláshoz használt anyagokat meglovasító egykori alkalmazott szintén sokáig rács mögött maradhat.

A család egyébként most attól is tarthat, hogy bármilyen diszkrét is lesz a bírósági eljárás, kiderülhet Michael Schumacher állapota – amit 11. éve gondosan titkolnak – a börtön lakói között.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek