SUÁREZ

Messi is sajnálhatja: könnyeivel küszködve jelentette be visszavonulását a Barca-legenda

LL

Létrehozva: 2024.09.03.

Érzelmes búcsút vesz a korszakos csatár. Luis Suárez elcsukló hangon jelentette be a döntését.

Jövő hétfőn, Montevideóban, a Paraguay elleni világbajnoki selejtező-mérkőzésen már 143. alkalommal lép pályára az uruguayi labdarúgó-válogatott tagjaként Luis Suárez. Egyben utoljára, miután 37 évesen elhatározta: visszavonul a nemzeti csapattól.

Luis Suárez elcsukló hangon, a könnyeit nyelve jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól
Luis Suárez elcsukló hangon, a könnyeit nyelve jelentette be, hogy visszavonul a válogatottságtól         Fotó: picture alliance

Fájó döntéséről a könnyeivel küszködve, elcsukló hangon beszélt Luis Suárez.

Kimondani is nehéz, de ez lesz az utolsó meccsem hazám válogatottjában.

Régóta gondolkoztam ezen, és most jött el a megfelelő pillanat. Mindent beleadtam a nemzeti együttesnél, de 37 éves vagyok, és a következő vb még messze van nyögte ki az uruk gólrekordere (69), akinek legnagyobb válogatottbeli sikere a 2011-es Copa América-győzelem.

Suárez, a rosszfiú

A remek csatár olykor emlékezetes sportszerűtlenségekkel is észrevétette magát. Ilyen volt például, amikor a 2010-es vb-n, a Ghána elleni hosszabbítás ráadáspercében, 1-1-nél kézzel védett egy lövést a saját gólvonalán (őt kiállították, de a büntető kimaradt és végül 11-esekkel az uruk jutottak az elődöntőbe). A 2014-es vb-n aztán egy párharcuk során az olasz védő, Giorgio Chiellini vállába harapott (újra pirossal büntették, majd 4 hónapra eltiltották).

Suárez a legszebb éveit az Ajaxnál (2007-11), a Liverpoolnál (2011-14), de legfőképpen a Barcelonánál (2014-20) töltötte. A katalán sztárklubban leginkább Lionel Messi tömte gólpasszokkal, akivel január óta az amerikai Inter Miamiban is együtt futballozik. Évek óta gyötrő térdfájdalmai ellenére ott még nem búcsúzik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek