Heti Top

Folytatódik a vesszőfutás; Szoboszlaira rá sem lehetett ismerni

CHI

Létrehozva: 2024.09.22. 08:05

Folytatódik Varga Kevin vesszőfutása; Szoboszlai Dominik játékára rá sem lehetett ismerni; Michael Schumacher családja jó hírt kapott. A Bors heti legolvasottabb cikkei közül válogattunk.

Varga Kevin helyzete nem változott, tovább folytatódott a vesszőfutása. A 14-szeres magyar válogatott futballistának kudarcba fulladt a bemutatkozó mérkőzése Törökországban. A másodosztályban szereplő Ankaragücüben kezdőként lépett pályára, de már a 27. percben lecserélték. Az ellenfél, a Karagümrük akkor már 2-0-ra vezetett. Varga két éve nem igazán találja a helyét, a Sepsinél egy átmulatott éjszakát követően késett el egy megbeszélésről, ami után szerződést bontott vele a klub - írtuk szeptember 17-én.

Varga Kevin (balra) pocsék bemutatkozáson van túl Törökországban Fotó: AFP

Teljesítette edzője kérését Szoboszlai Dominik, akinek rá sem lehetett ismerni a játékára a Milan elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen - számoltunk be szeptember 18-án a Liverpool magyar légiósának teljesítményéről. Arne Slot, az angol csapat mestere a gólokat és a kapura veszélyes játékot hiányolta tőle, és a 23 éves futballista rögtön kárpótolta: gólt szerzett, összesen pedig három kaput eltaláló lövése volt. Szoboszlai ezen felül egy kulcspasszt adott, négyből három hosszú indítással jelentkezett, a 46 rövid passzából pedig 37 sikeres volt, amivel 80 százalékos pontosságot ért el. A labdával összesen 62-szer találkozott a 90 perc alatt. 

AC Milan v Liverpool FC - UEFA Champions League 2024/25 League Phase MD1
Szoboszlai remekelt a Milan ellen Fotó: John Powell

Nagy sikert ünnepelt a Schumacher család. Mick Schumacher, a Forma-1-ben hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia vasárnap 1449 nap múltán ünnepelhetett újra dobogón - írtuk szeptember 18-án. Ez még akkor is nagy szó, ha nem az autóversenyzés királykategóriájában, hanem a hosszútávú WEC-sorozat 6 órás Fudzsi-futamán végzett harmadikként, Nicolas Lapierre és Matthieu Vaxiviere csapattársaként. Ezt megelőzően a "kis Schumi" még 2020. szeptember 27-én, Szocsiban, a Forma-2-ben végzett az első három között. Most a 15. rajthelyről indulva lettek a harmadikok.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek