Rivalizáció

Slot elhintette, Szoboszlai új szerepkörben tűnhet fel

LM

Létrehozva: 2024.09.25. 12:30

A Liverpool számára szerdán indul a Ligakupa, ahol rögtön élvonalbeli csapat vár rá, az ellenfél a West Ham United lesz. Arne Slot a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón megszellőztette, hogy mi várhat Szoboszlai Dominikra.

A Liverpool eddig nagyszerűen szerepel az idei szezonban. Az angol labdarúgó-bajnokságban ötből négy találkozót nyert meg, a Bajnokok Ligájába pedig magabiztos győzelemmel tért vissza az AC Milan ellen. Az angol sztárcsapat számára azonban ezen a héten sincs megállás, szerdán a West Ham United lesz az ellenfél (21:00, Match 4) a Ligakupában. Arne Slot vezetőedző az összecsapás előtt megtartotta a sajtótájékoztatóját, ahol kitért arra is, hogy mi várhat Szoboszlai Dominikra.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik tavaly gólt szerzett a West Ham United ellen Fotó: AFP

A holland szakembert arról kérdezték, hogy tervez-e rotálni a kupatalálkozón. „Igen, szeretném, ha mindenki játszana – sajnos ez nem lehetséges, mert csak 11-et játékost lehet megnevezni. De a lehető legjobb csapattal fogunk játszani, és ez néha azt is jelentheti, hogy más játékosok, akik sokat játszottak, talán kicsit fáradtabbak. Mivel a különbségek olyan kicsik, lehet, hogy erre a meccsre más játékosokat fogok válogatni” – nyilatkozta Arne Slot, amit a Mandiner szemlézett.

Szoboszlai a kispadon kezdhet

Ezek alapján lehetséges forgatókönyv, hogy a holland edző Szoboszlai Dominikot pihentetni fogja a szerdai mérkőzésen, a kispad számára idén pedig új szerepkör lehet. A magyar középpályás eddig mind a hat tétmérkőzésen kezdett, ebből az első öt összecsapását végigjátszotta. Egyedül múlt hétvégén, a Bournemouth ellen cserélte le Slot, akkor a 61. percben Curtis Jones váltotta. Szoboszlainak eddig a Premier League-ben egy gólpassza van, az AC Milan ellen pedig betalált a Bajnokok Ligájában.

A 23 éves futballistának jó emlékei lehetnek a Ligakupáról és a mostani ellenfélről is, tavaly a Liverpool 5-1-re kiütötte a West Hamet a sorozatban, Szoboszlai pedig óriási gólt szerzett azon a találkozón.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek