EL-meccs

Döbbenetes összegek, ennyivel erősebb a Tottenham, mint a Fradi

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.10.02. 19:32

A brit foci kiváló ismerője László Csaba, aki a Ferencváros Európa Liga-főtáblás második riválisát, az angol Tottenham Hotspurt erősebbnek nevezi a csütörtöki budapesti 90 perc előtt. A számok is az angolok sikerét jósolják.

Egyetlen mérkőzésen bármi megeshet, állítja a korábban a skót (Hearts, Dundee United) bajnokságban dolgozó, és a Fradit is irányító László Csaba a csütörtöki, a Groupama Arénában 18.45-kor kezdődő (TV: M4Sport) Európa Liga összecsapás előtt. Az első meccset Brüsszelben az FTC 2-1-re elveszítette az Anderlecht ellen,  míg a Tottenham 3-0-ra verte a Qarabagot. 

A korábban válogatottjával öt Ázsia-bajnokságot is nyert dél-koreai csatár Szong Hun Min kisebb sérülése miatt otthon maradt, s bár jelentős vitát váltott ki a nigériai-angol Dominic Solanke megvásárlása, az érte kifizetett 65 millió eurót (26 milliárd Ft) sokan túlzásnak vélték. De mivel gólerős, ma már senki sem berzenkedik emiatt. A kapuban az az olasz válogatott Gugliermo Vicario áll, akinek vételára 35 millió euró, ami ezen a poszton nem éppen kis summa

 – elemez László, aki fő veszélyforrásnak a walesi mamától, jamaicai-angol papától született, Wales nemzeti szerelését választó Brennan Jonhsont nevezi, a csatár ugyanis a legutóbbi négy tétmérkőzésén 4 gót szerzett.

A fradisták Matheus Saldanha (balra) góljaiban bízhatnak Fotó: Szabó Miklós

László úgy véli, ha a Fradi otthon akarja tartani a három pontot, úgy a légtérben remek angol védelmet Varga Barnabás fejeseivel lepheti meg, de ahhoz pontosabb beadásokra lenne szükség, és persze a brazil Matheus Saldanha a Puskás Akadémia elleni szuperformáját hozhatná. Emlékezetes, a felcsútiaknak vágott egy mesterhármast. A Tottenham görög-ausztrál trénere, Ange Postecoglou tisztában van az FTC játékerejével, hiszen a skót Celtic-kel a 2021-2022-es EL-kiírásban kétszer nyert ellene; Glasgow-ban 2-0-ra, a Groupama Arénában 3-2-re. Postecoglou együttese mindössze 41 mérkőzést játszott az elmúlt szezonban, a mostaniban viszont – Európa Liga, Premier League, Angol Kupa, Angol Ligakupa - minimum 49-szer lép gyepre, de nem nevezi kizártnak a 66 találkozót sem.

- Emiatt veszélyes szinten élünk, hiszen játékosaink alig jutnak pihenőhöz

 – nyilatkozza a tréner, aki persze okkal büszke arra, hogy a legutóbbi négy tétmeccset a Spurs 11-2-s gólkülönbséggel megnyerte.

Világsztárok ellen a Fradi

A Tottenham oldalán a játékosok egytől-egyig világsztárok, sőt, szinte mindannyian annyit - vagy többet - érnek, mint a Fradi teljes kezdőcsapata. Egész konkrétan az Old Traffordon, a Manchester United elleni bajnokin pályára lépett játékosok közül csak Timo Werner ért kevesebbet (17 millió euró), mint a komplett Fradi kezdő, mindenki más a Tottenham focisták közül többet ért, mint a Puskás elleni komplett FTC kezdő tizenegy. Werner után a második legkevésbé értékes angol focista is 35 millió eurót kóstált, a legértékesebb pedig Maddison volt a maga 70 milliójával.

 


 Hirdetés: Dübörög az EL! A Ferencvárosnak köszönhetően ismét van magyar csapat európai kupában, a csoportkörben. A magyar bajnok illusztris csapatokkal játszik hétről hétre. Olyan sztárcsapatokkal csap össze a Fradi, mint a belga Anderlecht, az angol Tottenham, az ukrán Dinamo Kijev, vagy a német Eintracht Frankfurt. Az ellenfelek között találjuk még a görög PAOK, a svéd Malmö, a francia Nice, vagy a holland AZ Alkmaar együttesét. A fogadási kedv rendszerint megugrik, amikor van magyar csapat valamely európai csoportkörben. Az EL-lebonyolításnak köszönhetően ezúttal sok rangos találkozón szoríthatunk és fogadhatunk. Részletek az EL-ről itt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek