Balhé

„A magyarok játékosa nem a labdára ment" - fortyognak a dühtől a hollandok

HWK

Létrehozva: 2024.10.12. 10:20

Négy liverpooli labdarúgó is szerepet kapott pénteken a Puskás Arénában, amikor a magyar válogatott Hollandiával találkozott a Nemzetek Ligájában.

A magyar labdarúgó-válogatott hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott pénteken Hollandiával a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában, bravúros pontszerzésével pedig feljött a csoport harmadik helyére. Óriási csatát hozott a meccs, amelyen négy liverpooli játékos lépett pályára: hazai oldalon Szoboszlai Dominik, míg a vendégeknél Virgil van Dijk, Ryan Gravenberch és Cody Gakpo kapott szerepet. 

Virgil van Dijk
Van Dijk (labdával a kézben) három percen belül két sárgát kapott, és vele a pirosat Fotó: Csudai Sándor/Origo

A 79. percben a játékvezető kiállította Van Dijkot, aki a meccs után elmondta, nem értett egyet a piros lappal - írja a Magyar Nemzet.

"A piros lapom sajnálatos, ennek nem kellett volna megtörténnie. Különösen az első sárga miatt vagyok dühös. Azt mondják, hogy a csapatkapitány az egyetlen, aki beszélhet a játékvezetővel. Odasétáltam hozzá, felpörögve, de nem beszéltem csúnyán, tisztelettudó voltam. Ugyanakkor úgy éreztem, hogy a magyarok játékosa nem a labdára ment. De ha még a csapatkapitány sem mondhatja el a véleményét, akkor nehéz helyzetbe kerülünk" - idézte az ESPN holland kiadása a liverpooli sztárt.

Liverpoolban örömmel fogadták Van Dijk kiállítását, hiszen az angol csapatra most kemény időszak, rangadók sokasága vár a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában, így a csapat segítségére lehet, ha a holland hátvéd többet pihenhet. 

"Van Dijk egy teljes hetet pihenhet a Chelsea elleni mérkőzésünk előtt. Imádom ezt a meccset!" - írta egy liverpooli drukker.

"Csodálatos hír, hogy Van Dijkot kiállították. Lesz egy szabad hete, kihagyja a németek elleni meccset, fitt és egészséges lesz a Chelsea elleni vasárnapi találkozóra az Anfielden" - fogalmazott egy másik.

Eközben Ronald Koeman, a hollandok szövetségi kapitánya nem volt elragadtatva a történtektől.

"Frusztráló, ami történt, nem értem az egészet. Azt hittem, az a szabály, hogy a kapitány beszélhet a játékvezetővel. A Malen elleni szabálytalanság miatt járt volna a piros lap Fiolának, aki nem a labdára ment. Az, hogy aztán Virgil megkapta a második sárga lapját, az nem volt rendben. Ezt ő is jól tudja" – fogalmazott a szakember.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek