Válogatott

"Nem keresünk kifogásokat" - Marco Rossi nem kertelt, a legfontosabb célról beszélt

HWK

Létrehozva: 2024.10.14. 09:20

Újabb erőpróba vár a magyar labdarúgó-válogatottra. Marco Rossi együttese hétfőn Boszniában lép pályára.

Győzelemre tör a magyar válogatott hétfőn este Zenicán a bosnyákok vendégeként (20.45, tv: M4 Sport). Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta, ezúttal nem a bunkerfoci a cél.

Marco Rossi Fotó: Koncz Márton

Képtelen vagyok úgy felkészíteni a csapatot, hogy az egy pont legyen a cél, hármat szeretnénk szerezni, de a végén az egy is jó lenne 

- Rossi ezzel arra utalt, hogy döntetlennel a magyarok a bosnyákok előtt maradnának a csoportban, így a közvetlen rivális csak úgy tudna előzni a novemberi dupla fordulóban, ha bravúrt érne el a két favorit, a német vagy a holland együttes ellen. - Nem kedvelem a bunkerfocit, de van, amikor az vezethet eredményre, ezúttal viszont nem ez a cél, nem erre lehet számítani. Kiegyenlített meccset várok, mert ez a találkozó dönt arról, melyik gárdának lesz esélye a bennmaradásra". 

Rossi hétfőn személyes sikert ér el: a 70. találkozóján vezeti a magyar válogatottat, ezzel megelőzi Sebes Gusztávot, az Aranycsapat főnökét a kapitányok örökrangsorában, és a második helyre lép. Az olasz szakember elmondta, a sérülések miatt nem keres kifogásokat.

Mindig van nehézség, de aki itt van, azokra ugyanúgy számítunk. Nem keresünk kifogásokat. Mindenki hasznos, de senki sem pótolhatatlan

- fogalmazott arra reagálva Rossi, hogy éppen azokon a posztokon vannak sérültjei, ahol rotálni szokta a kezdőcsapatát. "Nekünk most a legfontosabb, hogy a korábban látott csapategység visszatért".

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek