NEMZETEK LIGÁJA

"Ezért fognak nyerni" - Marco Rossi üzent a hollandiai meccs előtt

LL

Létrehozva: 2024.10.18. 19:00

Szövetségi kapitányunk egy hónappal a Hollandia-Magyarország meccs előtt az ellenfél játékerejéről áradozott. Marco Rossi kiénekelné a sajtot a hollandok szájából?

Egy hónap van még hátra a Hollandia–Magyarország meccsig, amely döntő fontosságúnak ígérkezik a Nemzetek Ligája-élvonal 3. csoportjában a második helyért folytatott harcban. Marco Rossi szövetségi kapitány magyar válogatottja két fordulóval a csoportkör vége előtt pontszámban beérte a hollandokat, és Amszterdamban akár még a budapesti 1-1-nél is nagyobb meglepetést okozhat. Csakhogy az olasz-magyar szakvezető figyelmeztet: erre vajmi kevés az esély.

Marco Rossi számára a győzelemnél is fontosabb: újra a régi a csapatszellem
Marco Rossi szavaiból úgy tűnhet, nem ad esélyt csapatának Hollandiában  Fotó: Csudai Sándor

Rossit egy pármai hírportál szólaltatta meg a válogatott védő, Balogh Botond hogyléte kapcsán. A 22 éves védő kisebb sérüléssel bajlódva utazott haza, és végül sem a hollandok, sem a bosnyákok ellen nem volt bevethető állapotban. Kapitányunk megnyugtatta az olaszokat, hogy visszatérve Fabio Pecchia vezetőedző már nyugodtan számolhat az időközben teljesen felépült erősségére (a Parma szombaton a Como vendége lesz a Serie A nyolcadik fordulójában).

– Még fiatal játékos, akinek véleményem szerint van hová fejlődnie, de az elmúlt évben is sokat fejlődött, köszönhetően a Parmában kapott játéklehetőségének és Pecchia edzőnek – emelte ki Rossi, majd áttért a válogatott Nemzetek Ligája-szereplésének értékelésére.

Marco Rossi altatja a hollandokat?

Zsinórban már a második Nemzetek Ligája-kiírásban szerepelünk az NL A-ligájában, nyilvánvalóan Európa legjobb csapatai között. Ha ott vagyunk, akkor azért, mert megérdemeljük. Emlékszem, a érkezésem után a C-ligában kezdtünk, aztán feljutottunk előbb a B-be, majd az A-ba, és ott csodával határos módon benn is maradtunk, pedig Angliával, Németországgal és Olaszországgal voltunk egy csoportban. Sőt, a négyes döntőbe is bejuthattunk volna, amiből az utolsó, Olaszország elleni hazai vereséggel szorultunk ki. De maradtunk az A-ligában, ahol ismét az azóta sokat fejlődött Németországgal játszunk. 

Továbbá a hollandokkal, akiknek van néhány kimagasló tudású játékosuk, ezért fognak nyerni, még ha talán nem is ötgólos különbséggel

– utalt Rossi a első fordulóbeli, 5-0-s düsseldorfi vereségre, amely után viszont sikerült talpra állnia a magyar válogatottnak (azóta 0-0 és 2-0 a bosnyákok, 1-1 a hollandok ellen). Vagyis szövetségi kapitányunk szavaiból kitűnik: igyekszik "elaltatni" a párharcban nagy esélyes hollandokat, noha Szoboszlai Dominikék aligha kikapni utaznak majd Amszterdamba.

A csoport állása négy forduló után: 1. Németország 10 pont, 2. Hollandia 5 (8-6), 3. Magyarország 5 (3-6), 4. Bosznia-Hecegovina 1. 

(Az első két helyezett bejut a negyeddöntőbe; a harmadik osztályozót játszik egy B-ligás csapattal; a negyedik kiesik az A-ligából.)

A hátralévő mérkőzések: Hollandia–Magyarország és Németország–Bosznia-Hercegovina (mindkettő: november 16.), Magyarország–Németország, Bosznia-Hercegovina–Hollandia (mindkettő: november 19.).

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek