JUBILEUM

Marco Rossi válogatottja óriási meccset játszik jövőre, várjuk az ellenfelet

(s)

Létrehozva: 2024.10.19. 09:00

Jövőre játssza ezredik hivatalos mérkőzését labdarúgó-válogatottunk. A sportág öt ismert személyiségét kérdeztük arról, ők kit látnának szívesen Marco Rossi csapatának ellenfeléül az emlékezetes találkozón.

A magyar fociválogatott a fantasztikus október után - 1-1 a hollandok, 2-0 a bosnyákok ellen - novemberben két találkozóval zárja a 2024-es évet. Tizenhatodikán  Hollandia ellen idegenben, majd 19-én a németekkel szemben idehaza lép pályára záró két Nemzetek Ligája-találkozóján az együttes. E két összecsapás a 998., illetve 999. hivatalos mérkőzés a sportág hazai történetében. Az ezredikre szinte biztosan 2025 márciusában kerül sor. Marco Rossi csapata óriási eséllyel a Nemzetek Ligájában játszik akkor playoff-meccset. Barátságos találkozóra csak abban a szomorú esetben kerülne sor, ha együttesünk most a negyedik helyen zárna az NL-csoportjában. Mivel jelenleg az egymás elleni eredménynek köszönhetően ötpontos az előnyünk Boszniával szemben, a negyedik hely szinte teljesen kizárt.

Marco rossi
Marco Rossi csapata márciusban szerepel a válogatott ezredik meccsén Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Bors arra volt kíváncsi: az ezrediken kit látnának szívesen a Puskás Arénában? A Nemzetek Ligájában Angliára nagy eséy lenne, barátságos meccs esetén pedig az MLSZ maga választhatna ellenfelet. 

Szupersztárok ellen Marco Rossi csapata

Sipos Jenő, az MLSZ sajtófőnöke tudatta, a szövetség természetesen már foglalkozik az ezredik meccs gondolatával.

- Egyelőre azonban a Hollandiával soros erőpróbára gondolunk, majd Németországot fogadjuk – nyilatkozta Sipos. - Én Angliát látnám szívesen a dicső 1953-as londoni Évszázad mérkőzésére, a 6:3-ra gondolva, továbbá a 2022-ben Wolverhamptonban felettük aratott 4-0-s Nemzetek Ligája-sikerünk szintén remek emlék.

Dr. Mezey György, aki az utolsó, az 1986-os világbajnoki részvételünkkor szövetségi kapitányként irányította Détári Lajosékat, a németeket javasolná.

Az 1954-es berni vb-döntőben elszenvedett 3:2-es vereségünket azóta sem tudtam megemészteni, ezért csattanós választ adhatnánk nekik az ezrediken

- fogalmazott.

Dunai Antal olimpiai bajnok, európai ezüstcipős csatár a spanyolokra szavaz. Részben azért, mert ott is dolgozott sikeredzőként, másrészt az aktuális Európa-bajnoki címvédő illene legjobban jubileumunkhoz.

Csank János korábbi szövetségi kapitányunk az olasz válogatott kedvelője.

- Klubfutballjukat nem kultiválom, de válogatottjuk, szurkolótáboruk, szimpatikus, olyan játékosokkal, mint Paolo Rossi, Francesco Totti és Giacinto Facchetti. Arról nem beszélve, hogy a múltban számos magyar edző dolgozott Itáliában, ezért ha az olaszok valamit elértek, abban benne vagyunk mi is - fogalmazott.

Esterházy Márton 29-szeres válogatott támadónk választást kínál:

- Ha Európában gondolkodik az MLSZ, úgy Franciaországot látnám szívesen, Dél-Amerikából pedig Brazília jöhetne. Utóbbi rivális esetében hazabeszélek, mert a mexikói vb előtt 1986. március 16-ikán a Népstadionban 3-0-ra megvertük őket, és én rúgtam a harmadik gólunkat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek