Harag

Világsztár utánozta Gulácsi Pétert, mindenki ellene fordult

LM

Létrehozva: 2024.10.09. 11:30

A Real Madrid világklasszisa ugyan felépült a sérüléséből, de mégsem akart kockáztatni, ezért visszautasította a francia válogatott meghívóját az októberi Nemzetek Ligája mérkőzésekre. Kylian Mbappé a döntésével tömegeket akasztott ki.

Kylian Mbappé idén nyáron igazolt a Real Madridhoz, amellyel rögtön megnyerte az Európai Szuperkupát. A 25 éves támadó az első kilenc tétmérkőzésen egyaránt a pályán volt, ezt követően viszont összeszedett egy izomsérülést, ami miatt kihagyta az Atlético Madrid elleni derbit, a Lille elleni Bajnokok Ligája találkozón pedig csupán csereként lépett pályára. Múlt hétvégén ugyan a Villarreal ellen újra kezdett, de Mbappé inkább a biztosra ment, ezért lemondta a következő francia válogatott összecsapásait. Döntésén rengetegen akadtak ki.

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé döntése miatt kiakadtak a franciák Fotó: AFP

Gulácsi Péter is úgy döntött, mint Mbappé

Mbappé a sérülésének kiújulásától fél, ezért nem kért a válogatott október Nemzetek Ligája találkozóiból. Gulácsi Péter hasonló indokkal marad le az idei év hátralevő részében a magyar válogatott párharcairól, a 34 éves hálóőr többet szeretne a regenerálódással és a pihenéssel foglalkozni, miután újra kulcsszereplő az RB Leipzigban.

A klubcsapatok és a válogatottak érdekei természetszerűen eltérőek. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a játékos munkáltatója a klub, nem pedig a nemzeti szövetség

 - nyilatkozta hétfőn Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya, miután Mbappéról kérdezték. A szurkolók azonban közel sem voltak ennyire megértőek. Legnagyobb problémájuk, hogy Mbappé csapatkapitányként hagyja őket cserben.

Csapatkapitányként Mbappénak példaképnek kellene lennie a szurkolók számára, de ő nem az. Kiderült, hogy a távozó Griezmann a valódi kapitányunk

 - mondta Fabien Bonnet, a francia válogatott vezérszurkolói csoportjának szóvivője a L'Équipe-nek, a cikket az Origo szemlézte.

A francia válogatott október 10-én, csütörtökön Izrael ellen játszik a Bozsik Stadionban, majd október 14-én, hétfőn Belgiumba utazik.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek