Harc

Milák Kristóf aggódhat a budapesti úszó-világbajnokság előtt

LM

Létrehozva: 2024.10.22. 14:30

Már csak 50 nap és kezdetét veszi a budapesti rövidpályás úszó-világbajnokság. Kós Hubert felépült a sérüléséből, Milák Kristóf viszont aggódhat, legnagyobb riválisa ugyanis biztosan érkezik a magyar fővárosba.

Újabb fontos mérföldkőjéhez érkezett a budapesti rövidpályás úszó-világbajnokság, már csak 50 nap, és a sportág legjobbjai a magyar fővárosban versenyeznek. Kós Hubert újra teljes erőbedobással tud edzeni, Milák Kristóf pedig legnagyobb riválisa ellen készülhet.

Milák Kristóf, Léon Marchand
Milák Kristóf (balra) visszavághat Léon Marchandnak (jobbra) Fotó: AFP

A nyáron olimpiai bajnoki címet szerző Kóst apróbb kézsérülés hátráltatta, fájdalmai mostanára viszont elmúltak.

Már a kezem sem hátráltat, amit sajnos csúnyán megégettem még szeptemberben, szerintem jobban, mint azt a lazacszeletet, amit a srácokkal próbáltunk megsütni

 – árulta el sérülésének részleteit Kós Hubert, amit az Origo szemlézett.

Milák Kristóf riválisa ellen készülhet

Milák Kristóf Párizsban 100 méter pillangón szerzett aranyérmet, 200 méteren szintén sokáig vezetett, ám az utolsó 50 méteren az új francia csillag, Léon Marchand végül megelőzte. Az ötkarikás játékokon a 22 éves sportoló végül négy aranyérmet szerzett. Milák most hazai pályán, a Duna Arénában vághat neki vissza, mivel biztossá vált, hogy Marchand is medencébe ugrik decemberben Budapesten.

Szántó Dávid, a szervezőbizottság operatív vezetője kiemelte, egyre gyorsabban fogynak a belépők az eseményre, az utolsó szektorokat nyitják már meg a jegyvásárlók előtt. Hozzátette, a vb-n az előzetes regisztrációk alapján több mint 180 ország versenyzőinek a részvétele várható.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek