Gólgyár

Megint Ronaldóról beszél mindenki, Messi is kénytelen fejet hajtani

LM

Létrehozva: 2024.10.07. 19:00

Továbbra is nagyszerű formában van az idei szezonban a portugál világklasszis. Cristiano Ronaldo a hétvégén újabb gólt szerzett az al-Nasszrben, ezzel újabb szédületes mérföldkőhöz érkezett.

Cristiano Ronaldo idén is nagyszerű formában van, eddig kilenc összecsapásán nyolc gólt szerzett klubcsapatában, a portugál válogatottban pedig Horvátország és Skócia ellen is betalált a Nemzetek Ligájában. A 39 éves támadó legutóbb múlt hétvégén az al-Orobah ellen talált be, amivel egy újabb elképesztő mérföldkőhöz érkezett.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo újabb fontos mérföldkőhöz érkezett Fotó: AFP

Ronaldónak ez volt a 600. olyan térmérkőzése, amelyen legalább egyszer gólt szerzett, ezzel ő az első futballista, aki ezt a határt elérte – emelte ki vasárnapi kimutatásában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS). A rangsor második helyén Ronaldo örök riválisa, a 37 esztendős, jelenleg az Inter Miami együttesét erősítő argentin Lionel Messi áll, aki 2004-ben indult karrierje alatt eddig 556 találkozón vette be az ellenfelek kapuját - írja az Origo.

Ronaldo mellett Puskás Ferenc is előkelő helyen

Az aktív játékosok közül harmadik a sorban a lengyel Robert Lewandowski, az FC Barcelona csatára (443). Az abszolút rangsorban Ronaldo és Messi után, egyszersmind Lewandowski előtt két brazil kiválóság áll: Romário (479) és Pelé (456). Az örökranglista hatodik helyét a magyar futball-legenda, Puskás Ferenc foglalja el, aki 1943 és 1966 között 434 meccsen szerzett gólt.

Ronaldo a remek formája miatt ismét válogatott meghívót kapott Roberto Martíneztől, a portugál válogatott szövetségi kapitányától. Portugália október 12-én, szombaton Lengyelország ellen játszik a Nemzetek Ligájában, ezt követően október 15-én Skóciába utazik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek