Sztárduó

A végére maradt a nagy bejelentés: újra összeáll a Vettel-Schumacher páros

LM

Létrehozva: 2024.10.17. 19:20

A korábbi, négyszeres világbajnok Forma–1-es pilóta, Sebastian Vettel is részt vesz a jövő évi Bajnokok Versenyén (Race of Champions). Társa újfent jó barátja, Mick Schumacher lesz.

2025-ben visszatér a nagy népszerűségnek örvendő Bajnokok Versenye (Race of Champions), amit márciusban, Sydney-ben tartanak majd. A jegyértékesítés előtt néhány órával a szervezők nagy bejelentést tettek: az eseményre visszatér a korábbi négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel, aki Mick Schumacherrel az oldalán képviseli majd Németországot.

Sebastian Vettel, Mick Schumacher
Sebastian Vettel (balra) és Mick Schumacher (jobbra) újra egy csapatban versenyeznek majd Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A páros már három alkalommal szerepelt a Bajnokok Versenyén, de Vettel még Mick édesapjával, Michael Schumacherrel is elindult a sorozatban.

„Mindent meg fogok tenni, hogy Mickkel együtt Németországnak újabb ROC Nemzetek Kupája címet szerezzek péntek este, de szombat este, amikor az egyéni győzelemért versenyzünk, nem fogok szívességet tenni neki, különösen, hogy 2023-ban a svédországi ROC egyéni versenyének elődöntőjében legyőzött” – emlékezett vissza Sebastian Vettel, amit az F1vilag szemlézett.

Miután 2023-ban a svédországi egyéni ROC versenyen 2. helyezést értem el, és a ROC Nemzetek Kupáján, Mexikóban Sebbel együtt szintén másodikak lettünk, a cél ezúttal az összesített győzelem mind a péntek esti ROC Nemzetek Kupáján, mind a szombati egyéni Bajnokok Versenyén

– mondta Mick Schumacher a lehetséges célokról.

Schumacher utolsó esélyébe kapaszkodik

Mick Schumacher 2022 után esett ki az F1 mezőnyéből, a visszatérés pedig azóta sem sikerült neki. Az utolsó esélye idén az Audinál lehet, amely még mindig nem jelentette be, hogy ki lesz Nico Hülkenberg csapattársa. Sokáig úgy nézett ki, hogy Valtteri Bottasszal végül hosszabbít az istálló, ám a közepes teljesítményt nyújtó finn pilóta helyett fiatalabb alternatívában is gondolkodik az Audi.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek