Forma-1

Felkavaró összejövetel, pótapja fájdalmas búcsút vett Michael Schumachertől

LL

Létrehozva: 2024.10.01. 18:45

Willi Weber lélekben már elbúcsúzott egykori barátjától. Atyai jó barátja megbékélt azzal , hogy már sohasem láthatja viszont Michael Schumachert.

Már kezdett megbékélni, de Michael Schumacher lányának múlt hétvégi esküvője újra mélyen felkavarta Willi Webert. A Forma–1 hétszeres világbajnokának egykori felfedezője, menedzsere, sőt már-már pótapjaként kezelt barátja a legendás autóversenyző 2013 végi síbalesete óta nem láthatja többé Schumit. Corinna asszony ugyanis képtelen megbocsátani neki, hogy nem sietett azonnal az akkor élet és halál között lebegő védencéhez.

Willi Weber (balra) és Michael Schumacher: 23 évig álltak szoros kapcsolatban, de a menedzser 2013 óta nem láthatja
Willi Weber (balra) és Michael Schumacher: 23 évig arattak együtt sikereket    Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Pedig az üzletember és a pilóta 23 éven át a munkatársin messze túlmutató, szoros kapcsolatban álltak egymással. 

Schumacher balesete után hibázott

Weber jól tudja, hogy hibázott, amikor a szörnyű bukás után távol maradt a fejsérülésébe kis híján belehalt Schumachertől. Azóta hiába telt el már több mint egy évtized, fájdalmas volt látnia, hogy Gina Schumacher szombati, mallorcai esküvőjén jelen volt a család több tucat barátja – őt viszont nem hívták meg a ceremóniára.

– Nem kaptam meghívót, de ha meghívtak volna, akkor sem vehettem volna részt az esküvőn. Jelenleg egészségileg nem vagyok jól – mondta a 82 éves, tavaly súlyosan lebetegedett Willi Weber, aki maga sem tudhatja, milyen most Michael Schumacher állapota.

– Michael az egyik legjobb barátom volt, mintha a fiam lett volna, ami nem adatott meg nekem. Senki sem tudja pontosan, hogy van most, ezért erről nem is szeretnék már többet mondani. Már több mint tíz éve egyáltalán nincs kapcsolatom a családdal. 

Gina esküvője újra felkavarta bennem a régi emlékeket. Sajnos! A Michaellel elért sikereinkre, céljainkra és győzelmeinkre gondolok, és Michaelre, amilyen volt. Valószínűleg soha többé nem láthatom már

– mondta szomorúan Schumi volt menedzsere, aki 19 éves korában figyelt föl a tehetséges pilótára.

Willi Weber nem titkolja, sokáig ostorozta magát a 2013 végén történtekért, de azóta már rálelt a lelki békéjére.

– Hibáztam, amikor a balesete után nem látogattam meg Michaelt és nem álltam mellette. Akkor eltúlzottnak gondoltam az újságírók cikkeit. Azt hittem, várok pár napot és minden rendben lesz. Aztán már túl késő volt. Sokáig hibáztattam magam azért, hogy nem reagáltam azonnal.

Lelkileg már búcsút vettem Michaeltől, hogy békére leljek 

– mondta.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek