Feszültség

Szoboszlai edzője aggódik, beszólt az angoloknak

LM

Létrehozva: 2024.10.19. 16:20

A Liverpool vasárnap rangadóval folytatja szereplését az angol labdarúgó-bajnokságban. Szoboszlai Dominikéknak kulcsembert kell nélkülözniük, Arne Slot emiatt pedig beszólt az angol szövetségnek.

A Liverpool remekül kezdte az idei szezont, a Bajnokok Ligájában és az Angol Ligakupában is hibátlan egyelőre, a bajnokságban pedig hét fordulót követően a tabella élén állt 18 ponttal. Utóbbinál az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy igazán nehéz ellenfelek még nem jöttek Szoboszlai Dominikékkal szemben, papíron a Manchester United elleni összecsapás ígérkezett a legszorosabb párharcnak, a rivális azonban idén története egyik legrosszabb időszakát éli. Vasárnap délután a Liverpool a Chelsea-t fogadja a nyolcadik fordulóban (17:30, Splíer1), a vörös mezes csapat biztosan nélkülözni fogja az egyik kulcsjátékosát.

Szoboszlai, Arne Slot
Szoboszlai edzője, Arne Slot nem boldog Alisson Becker sérülése miatt Fotó: John Powell

A brazil válogatott Alisson Becker előreláthatólag november közepéig nem lesz bevethető sérülés miatt, a helyettese Caoimhín Kelleher lesz majd. Arne Slot, a Liverpool vezetőedzője a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón beszólt az Angol Labdarúgó-szövetségnek (FA), mivel szerinte a rosszul összeállított menetrendjük miatt sérült meg az első számú kapusuk.

Szoboszlai edzője nem kímélte az angolokat

„Az angol szövetségnek ugyanakkor el kellene gondolkodnia azon, hogy ha szerdán a Bajnokok Ligájában szerepelsz, aztán szombaton 12.30-kor lesz a következő meccsed, akkor az sérülésekhez vezethet. Nekünk is figyelembe kell ezt vennünk egy szerda esti meccs után, bár nehéz tizenegy játékost lecserélni. Visszagondolva Caoimhín is játszhatott volna Alisson helyett, de senki sem számol azzal, hogy egy kapus megsérülhet. Hollandiában a Bajnokok Ligájában szereplő csapatok kilencvenkilenc százaléka nem játszik a BL-mérkőzés előtti vasárnapon. Többet pihenhetnek, hogy a lehető legjobban felkészülhessenek a meccsre” – mondta Arne Slot, amit a Magyar Nemzet szemlézett.

A két csapat az Anfield Roadon legutóbb január 31-én találkozott, akkor a Liverpool magabiztos, 4-1-es győzelmet aratott. A csapat harmadik gólját Szoboszlai szerezte, aki szokatlan módon fejjel volt eredményes.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek