Káosz

Verstappen aggódhat, kezelhetetlen pilóta kergetheti az őrületbe

LM

Létrehozva: 2024.10.12. 12:00

Gyenge formája miatt továbbra sem biztos, hogy a Red Bull Sergio Pérezek ad lehetőséget a Forma–1-ben a 2025-ös szezonra. Max Verstappen ezzel új csapattársat kaphat, ennek azonban nem biztos, hogy feltétlen örülne.

Max Verstappen ugyan az elmúlt nyolc futamon nem tudott győzni a Forma–1-ben, de a világbajnoki tabellát továbbra is magabiztosan vezeti. A holland már 331 pontot gyűjtött, míg legfőbb riválisa, Lando Norris 279 pontnál tart. Verstappen csapattársa, Sergio Pérez azonban az év eleji biztató formája után már hosszú hónapok óta nem találja a ritmust. Mindent elmond, hogy miközben Verstappen úton van a negyedik világbajnoki címe felé, Pérez 144 pontjával mindössze a nyolcadik helyen áll a tabellán.

Max Verstappen, Cunoda Júki
Cunoda Júki (balra) is esélyes arra, hogy jövőre Max Verstappen (jobbra) csapattársa legyen / Fotó: The Yomiuri Shimbun via AFP

Pérez gyengélkedése miatt a Red Bull elvesztette a vezetést a konstruktőri tabellán, a csapat vb-cím elvesztése pedig érzékeny veszteség lenne az istállónak. Nem véletlen, hogy Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója újfent nyilvánosan figyelmeztette Pérezt, hogy a 2025-re érvényes szerződése ellenére sem biztos a maradása. A két fő esélyes a helyére a fiókcsapat, a Visa RB pilótái, Cunoda Júki és Liam Lawson.

Verstappen mellé balhés csapattárs érkezhet

Cunoda is egy jelölt arra, hogy 2025-ben Max csapattársa legyen. A szezon hátralévő versenyei döntenek arról, hogyan alakulnak a jövő évi versenyzőpárosaink

nyilatkozta Helmut Marko. A japán pilótának ez a negyedik szezonja az F1-ben, most pedig az eddigi legkiegyensúlyozottabb idényét futja.

Azonban a 24 éves versenyző meglehetősen forrófejű és nehezen kezelhető. Rendszeresen "elgurul a gyógyszere" az autóban, és folyamatosan káromkodik, a heves temperamentuma miatt pedig került már olyan balesetekbe, amit higgadt fejjel elkerült volna. Eddig csapattársával, Daniel Ricciardóval az idénynyitó Bahreini Nagydíjon és legutóbb Szingapúrban is összeveszett. A tempója kétségkívül megvan Cunodának ahhoz, hogy előrelépjen a Red Bullhoz, ám a vérmérséklete miatt nem véletlen, hogy csak most ajánlja fel neki először ezt a pozíciót a topcsapat. Nagy kérdés, hogy Cunoda hogy tudná elviselni, hogy Verstappen mögött vélhetően csak második számú pilótaként számolna vele a Red Bull. A holland számára előzetesen sok fejfájással járna, ha Cunodával kéne együtt dolgoznia.

A Forma–1 jövő héten, október 20-án az Amerikai Nagydíjjal folytatódik.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek