SÉRÜLÉS

Szomorú diagnózis, óriási csapás érte a Rossi-csapat következő ellenfelét

LL

Létrehozva: 2024.10.26. 12:00

Szomorkodhat Gulácsi Péter és Orbán Willi a hír hallatán. Xavi Simons erre az évre kidőlt Lipcsében, a holland-magyar válogatott meccsen sem játszhat.

Súlyos szalagsérülést szenvedett a bal bokáján Xavi Simons. A Liverpool elleni Bajnokok Ligája-meccs (0-1) utáni első hírek még csak arról szóltak, hogy az RB Leipzig és a holland labdarúgó-válogatott erőssége pár hétre dőlt ki, de a német hírekben már az is olvasható, hogy Gulácsi Péter és Orbán Willi egyik legfontosabb lipcsei csapattársa ebben az évben már aligha játszhat.

Xavi Simons nem csk Gulácsiéknak fog nagyon hiányozni, de a mieink ellen készülő holland válogatott sem számíthat rá
Xavi Simons nem csak Gulácsiéknak fog nagyon hiányozni, de a mieink ellen készülő holland válogatott sem számíthat rá          Fotó: NurPhoto via AFP

A 21 éves létére már 24-szeres holland válogatott támadó középpályás kiesése érzékenyen érintette szövetségi kapitányát is. 

Xavi Simons kikerült a keretből

Ronald Koeman éppen pénteken hirdetett előzetes keretet a következő Nemzetek Ligája-mérkőzésekre. Hollandia előbb november 16-án a magyar válogatottat fogadja (a két 5 pontos csapat a németek mögötti második helyért s így a rájátszásba jutásért verseng az A-ligában), majd 19-én Bosznia-Hercegovinában zárja a csoportkört. Nagy lesz tehát a tét, így különösen rosszkor jött a legértékesebb, 80 millió euróra (32, 3 milliárd forint) taksált holland focista súlyos sérülése.

Az új Koeman-keretbe visszatért ugyan a védő Nathan Aké (Manchester City) és a csatár Wout Weghorst (Ajax), de a középpályán annál nagyobb a baj: Xavi Simons mellett ebből a csapatrészből dőlt ki Jerdy Schouten és Joey Veerman (mindkettő PSV) is.

A Nemzetek Ligája-csoport állása:

1. Németország 10 pont, 2. Hollandia 5 (8-6), 3. Magyarország 5 (3-6), 4. Bosznia-Hercegovina 1

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek