Sok mindenről lemondott Szoboszlai Dominik, hogy ő legyen az első magyar focista, aki angol bajnoki címet nyer. Többek között kedvenc ételéről, a zúzapörköltről...
Sporttörténelmet írt és első magyarként Premier League-bajnok lett a Liverpoollal Szoboszlai Dominik. A 24 éves focista sok mindenről lemondott, hogy elérje ezt. Többek között kedvenc ételéről, a zúzapörköltről is. És bár még több mérkőzés is vár rá a következő hetekben, megérdemli, hogy elfogyasszon belőle egy jó nagy tányérral! A Mindmegette pedig megírta, mi a titka a jó zúzapörköltnek, ha így készíted el, krémes és lágy lesz.
Sporttörténelmet írt és első magyarként Premier League-bajnok lett a Liverpoollal Szoboszlai Dominik Fotó: Getty Images
Hozzávalók:
50 dkg csirkezúza
3 fej vöröshagyma (kisebb)
5 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
só, bors, pirospaprika
füstölt pirospaprika
csípős pirospaprika
1 db paradicsom
1 db paprika
2 ek. zsír
10 dkg kolozsvári szalonna
Elkészítés:
A csirkezúzát megtisztítjuk, majd a vékony részénél kettévágjuk. Ha ezzel elkészültünk, megmossuk, és hagyjuk lecsepegni.
A pörkölthöz a zöldségeket megpucoljuk és felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk.
Kevés zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd ha aranybarnára pirult, a hagymát is hozzáadjuk. Ha üvegessé vált a hagyma, jöhet a só, a bors, az őrölt fűszerkömény, a paradicsom, a paprika, majd 4-5 perc után a zúza is.
Picit megpirítjuk a belsőséget, aztán sózzuk, borsozzuk. Miután kifehéredett, felöntjük egy kevés vízzel, majd megszórjuk a csípős, a füstölt és a csemegepaprikával.
Fedő alatt, közepes lángon 1,5-2 óra alatt néha megkeverve, és ha kell, a vizet pótolva készre főzzük. Nagyjából 15 perccel a vége előtt a fokhagymát is hozzáadjuk. Tarhonyával tálaljuk.