Test és lélek

Gyógyító ételek: Cukormentes marcipán

Bors

Létrehozva: 2015.05.28.

Szeretne finom, de egészséges marcipánt házilag elkészíteni? Itt a receptje!

Hozzávalók 10 adaghoz: 30 dkg szeletelt, héj nélküli mandula • 20 dkg nyírfacukor (xilit) • 1/2 dl víz •
10 dkg pornyírfacukor • 1 teáskanál mandulaaroma.

Elkészítés: A 20 dkg xilitből és a 1/2 dl vízből szirupot főzünk, és míg melegszik, a mandulát ledaráljuk kávédarálóval. Így teszünk a ma­radék 10 dkg xilittel is, ebből lesz a porxilit. Fontos finomra darálni, mert minél apróbbra sikerül, annál finomabb marcipánt kapunk. Ha sziruppá főtt a xilit a vízzel, levesszük a tűzről, és apránként adagoljuk bele a mandulát, folyamatosan ke­vergetve.

Mesterszakács praktikája

Készíthetünk belőle szaloncukrot, tortát, figurákat, marcipánnal töltött aszalt szilvát, datolyát. 

Ha már minden mandula benne van, jöhet a maradék porrá darált xilit is, amivel tovább keverjük. Ezen a ponton robotgéppel pár percig lehet elegyíteni, ha csomós maradt volna. Jellegzetes marcipánízét a keserűmandula adja, amit aromával dúsíthatunk. Az aromának smaragdzöld színe van, kis kockadobozosként lehet megtalálni a boltokban. A lágy masszát szilikonlapra kenve hagyjuk hűlni. Amikor szobahőmérsékletű, formázható a massza. Folpackba csomagoljuk és hűtőszekrényben tároljuk.

Egy adag tápanyagtartalma: 259,8 kcal, 8,28 g fehérje, 15,6 g zsír, 31,9 g szénhidrát.

A könyv megvásárolható: a www.bookline.hu webáruházban, a nagyobb TESCO áruházakban, a www.konyvtunder.hu webáruházban, a LIBRI könyvesboltokban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek