<p>Van néhány tárolási praktika, ami tovább frissen tartja a zöldségeket, ráadásul az ízüket is megőrzi.</p>
Gyökérzöldségek és spárga
A répaféléknek, a póréhagymának és a spárgának jobb, ha nem vízszintesen, hanem függőlegesen tárolják. Elfektetve ugyanis ezek több vizet és energiát vesztenek, ezért úgy tegyük el, ahogy termesztették ezeket, vagyis függőleges helyzetben. A leveles részt se szedjük le róluk, mert ha megfosztjuk őket a plusz nedvességtartalomtól, ezáltal lerövidül az eltarthatóságuk.
Paradicsom
Gyorsan elveszíti az ízét, ha hűtőszekrénybe rakjuk, mivel tíz fok alatt már nem érnek tovább. A legjobb ízüket akkor érik el, ha szobahőmérsékleten tároljuk a paradicsomot.
Trópusi gyümölcsök
Az ananász, narancs, banán és a citrom szenved a hidegben, tíz fok alatt már sérülhetnek is, ezért mindig szobahőmérsékleten tartsuk ezeket. Az ízük is így érvényesül igazán.
Alma, burgonya
Ezekből nagyobb tételben is szoktak vásárolni, viszont csak megfelelő tárolás mellett állnak el egész télen. Ezek szén-dioxidot és etilént bocsátanak ki tároláskor, az almánál a savak elégnek, és a gyümölcs elveszítheti víztartalmát. Akkor tudjuk frissességüket megőrizni, ha szellős helyen, nulla és öt fok közötti hőmérsékleten tartjuk, magas páratartalom mellett. Soha ne tegyük zárt edénybe, mivel akkor nem tudnak lélegezni és a belőlük kipárolgó szén-dioxid megrohasztja őket.